Den Haag,
03
juli
2018
|
10:44
Europe/Amsterdam

Buitenlandse droom werkelijkheid voor ontvangers VSBfonds Beurs

Studeren in het buitenland. Een droom voor velen, maar voor Abdi Hakim, Robin, Dana, Melanie en Lianne wordt dit werkelijkheid. Zij krijgen namelijk een VSBfonds Beurs om hun droom werkelijkheid te maken en gaan studeren in het buitenland. Het gaat om beurzen van 7.000 euro voor een eenjarige studie en 10.000 euro voor een tweejarige studie.

Uit handen van collegevoorzitter Jet de Ranitz kregen de studenten een bos bloemen en de felicitaties. Jet: “We zijn ontzettend blij dat we elk jaar weer een mooie groep studenten mogen voordragen. Ik hoop dat het een bijzondere ervaring gaat worden en dat het een groot succes wordt.”

Brewing & Distilling
Bij de selectie let de selectiecommissie vooral op betrokkenheid bij de omgeving en motivatie. Dit is belangrijker dan de cijfers. Van de 19 aanmeldingen zijn er zes studenten geselecteerd, waaronder Robin Toorn. Hij studeerde Food, Commerce & Technology bij Inholland Amsterdam. Hij gaat de opleiding Brewing & Distilling doen aan de Heriot-Watt University in Edinburgh. Robin: “Ik verwacht veel technische kennis op te doen op het gebied van brouwen en destilleren. Later wil ik mijn kennis toepassen in de speciaalbiermarkt in Nederland. Ik wil later graag Nederlandse brouwerijen helpen met hun processen te verbeteren, recepten bedenken en zo hun positie verbeteren.”

Abdi Hakim Mohamoud Farah, student van de opleiding Aeronautical Engineering, heeft als droom om bij te dragen aan een schone, efficiënte en duurzame luchtvaartindustrie. Daarom gaat hij de opleiding MSC Air Transport Management doen bij de Cranfield University. Abdi Hakim: “Ik wil graag de technische kant zo goed mogelijk ontwikkelen. Deze opleiding sluit hier perfect bij aan. Ik ga mij specialiseren in Float Management en Operations.”

Dana Heres Diddens, student International Business & Management Studies, gaat studeren in Londen. Volgens haar de ultieme theaterstad. Niet voor niets gaat zij de opleiding Arts Administration & Cultural Policy bij de Goldsmiths – University of London doen. Dana: “Ik hoop alles wat ik leer over te brengen in Nederland. In Londen is theater echt een onderdeel van de samenleving. Ik kijk uit naar een nieuwe situatie en samenwerkingen!”

Leg de focus op dromen en kansen
“Positieve psychologie moet veel meer de aandacht krijgen!” Zegt Melanie Dijkstra. Zij studeerde Maatschappelijk werk & Dienstverlening (Social Work) bij Inholland Alkmaar. Bij de University of East London gaat ze de opleiding Applied Positive Psychology and Coaching Psychology volgen. Melanie: “Positieve psychologie gaat uit van wat mensen wel kunnen in plaats van niet. Je legt dan de focus op dromen en kansen. Ik hoop in Londen mijn interesses over positieve psychologie te delen met meer mensen. Mijn droom is om positieve psychologie een betere plek in de Nederlandse gezondheidszorg te geven. In Engeland zijn ze daar veel verder in.”

Lianne Engwerda studeerde Sportkunde in Haarlem. Haar scriptie heeft ze geschreven over kinderen met obesitas. Aan de Royal Holloway in Egham probeert ze met de studie Sociale Psychologie haar kennis te verbreden. Ze zegt: “Ik hou van nieuwe uitdagingen. Door deze kans kan ik het beste uit mezelf halen. Ik weet dat er meer inzit. Ik vind de cultuur in Engeland heel mooi. Mensen zijn ingetogen, maar dat trekt me wel. Ik ben extravert en dat maakt het interessant. Hoe komt dat?” Ze heeft haar afstudeerscriptie gedaan bij Sloote en Thompson. Nu mag ze dus terugkomen. “Ik hoop dat ik kinderen met obesitas kan helpen met een gezondere toekomst. Met sociale psychologie verwacht ik dat ik verschillende organisaties samen kan voegen wat leidt tot betere resultaten.”

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Simon Palser
03
July
2018
Congratulations to all concerned! #changing lives! Simon