Diemen,
10
maart
2017
|
10:24
Europe/Amsterdam

Canadese en Inholland-studenten bezoeken retail in Amsterdam

Vijftien Canadese studenten die allen een businessrichting volgen aan de Ryerson University in Toronto, bezochten afgelopen week het Domein Business, Finance & Law bij Inholland Diemen. Ze zijn lid van een studievereniging op het gebied van retail en bezochten Nederland om meer te weten te komen over de Europese retailsector.

Samen met vierdejaarsstudenten Small Business & Retail Management (dat is opgegaan in Business Studies) woonden de Canadese gasten colleges bij over retailtrends in Nederland. Ook kregen gingen zij op excursie naar de ING Innovation Studio, de ING Conceptstore en naar het hoofdkantoor en de conceptstore van Albert Heijn. Deze laatstgenoemde excursie werd georganiseerd door alumni van Inholland Diemen, die nu bij Ahold managementfuncties bekleden bij de afdelingen webcare en klantensupport.

 

Maandag gingen de Canadezen samen met onze studenten op pad langs verschillende winkels in Amsterdam, om te bekijken of de retailtrends waarover ze geïnformeerd waren tijdens het college, ook daadwerkelijk zichtbaar waren. ‘s Middags lieten ze in het living lab in Diemen hun bevindingen zien aan de hand van foto’s die ze gemaakt hadden. Met name de HEMA fascineerde de Canadese studenten: een dergelijk concept kennen ze niet in hun thuisland. “De Walmart komt nog het dichtste in de buurt”, aldus student Mathew Catangui.

Het Domein Business, Finance & Law in Diemen organiseert al langere tijd uitwisselingen met de Ryerson University. Jaarlijks gaat een groep Inholland-studenten, die de minor International Retail volgt, naar Toronto om daar de Canadese retailsector te onderzoeken en inspiratie op te doen voor de organisatie van de retail in Nederland. Zo is enkele jaren geleden het onderscheidend vermogen van de fysieke winkel in Toronto onderzocht, waarbij met name de gedrevenheid van de medewerkers (‘associates’) van bouwmarktformule Home Depot als goed voorbeeld werd gezien door onze studenten.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.