30
maart
2023
|
15:58
Europe/Amsterdam

Cao-onderhandelingen hbo van start

Delft_Algemeen_StudentenDocentenKlaslokaal_2022

De cao-partijen Algemene Onderwijsbond, FNV, FvOv, CNV Onderwijs en de Vereniging Hogescholen, zijn begonnen met de onderhandelingen over een nieuwe cao. De intentie is om nog vóór de zomer tot een akkoord te komen. Dit meldt de Vereniging Hogescholen op haar website.

De huidige cao loopt tot 1 april 2023. Genoemde delegaties hebben de afgelopen periode hun voorstellen aan elkaar toegelicht. Daarbij is afgesproken deze in werkgroepen nader uit te werken, om zo te komen tot (concept)teksten om in de nieuwe cao op te nemen. Dat proces is niet voor 1 april afgerond.

De partijen hebben de intentie om zo snel mogelijk, maar in ieder geval vóór de zomer tot een akkoord te komen. Tot die tijd lopen de bestaande afspraken gewoon door. Op grond van de Wet op de CAO is de cao stilzwijgend verlengd met maximaal een jaar. Dat betekent dat alle afspraken uit de cao ook ná 1 april van kracht blijven tot er een nieuwe cao-hbo is.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Aafke Geisink-Brinkhuijsen
04
April
2023
Ter aanvulling op dit bericht: de onderhandelingen zijn al langer gaande en hadden eigenlijk voor 1 april afgerond moeten worden. Dit is niet gelukt. Meer hierover vind je bijvoorbeeld op de webste van de Aob: https://www.aob.nl/nieuws/onderhandelingen-cao-hbo-kosten-meer-tijd/