21
november
2022
|
08:00
Europe/Amsterdam

Collectiviteitskorting op basiszorgverzekering verdwijnt: wat betekent dat voor jou?

Collectiviteitskorting basisverzekering

Als medewerker van Hogeschool Inholland ontvang je collectiviteitskorting op een zorgverzekering bij Zilveren kruis. De korting op de basisverzekering vervalt per 1 januari 2023: verzekeraars mogen vanaf 2023 hierop geen collectieve korting meer geven. Wel ontvang je nog steeds korting op aanvullende verzekeringen. De kortingen binnen het collectieve contract gelden zowel voor jezelf als voor meeverzekerde gezinsleden. Alle verzekeraars hebben inmiddels de premie voor 2023 bekendgemaakt. 

Waar krijg je nog wel korting op? 
Met ingang van 2023 mogen zorgverzekeraars geen collectiviteitskorting meer geven op de basiszorgverzekering. Dit is wettelijk zo bepaald. Per 1 januari 2023 vervalt zodoende de korting op de basisverzekering via Zilveren Kruis (nu 5 procent). Op de aanvullende zorgverzekering blijft het geven van korting wel mogelijk. Als medewerker van Hogeschool Inholland profiteer je bij Zilveren Kruis van kortingen tot 20 procent op aanvullende verzekeringen en 15 procent op tandartsverzekeringen. Zilveren Kruis biedt daarnaast speciale aanvullende verzekeringen voor werkenden in het onderwijs. 
Al verzekerd bij Zilveren Kruis 
Ben je op dit moment via het collectief van Hogeschool Inholland verzekerd bij Zilveren Kruis? Zilveren Kruis stuurt deelnemers aan het collectief voor het jaar 2023 een nieuwe polis. Je kunt uiteraard overstappen naar een andere zorgverzekering. 

Meer informatie 
Op de website van Zilveren Kruis kun je nagaan of de geboden vergoedingen en diensten - in combinatie met de korting - aantrekkelijk voor je zijn. Overstappen is mogelijk tot 1 januari 2023. Je regelt een overstap zelf rechtstreeks via de verzekeringsmaatschappij. Geef hierbij aan dat je gebruik maakt van het collectief van Hogeschool Inholland, collectiviteitsnummer 207000867. 

Bereik je binnenkort de AOW-gerechtigde leeftijd? Je kunt na uitdiensttreding gebruik blijven maken van de collectieve zorgverzekering bij Zilveren Kruis. Je kiest dan voor de collectiviteit Stichting Zorgverzekering Gepensioneerden HBO met nummer 207000893. 

Andere verzekeringen 
Naast afspraken over korting op een zorgverzekering hebben we ook collectiviteitsafspraken voor andere verzekeringen: 

  • via Hogeschool Inholland ben je als medewerkers bij Loyalis verzekerd voor gedeeltelijke arbeidsongeschiktheid. Je kunt jezelf bijverzekeren voor volledige arbeidsongeschiktheid. De premie betaal je zelf en wordt ingehouden op het brutosalaris, waardoor netto minder premie wordt betaald; 
  • inholland biedt je ook de mogelijkheid om een Anw hiaatverzekering, tegen gunstige voorwaarden, af te sluiten bij elipsLife verzekeringen. Je sluit de verzekering af zonder tussenkomst van Hogeschool Inholland, premiebetaling gaat buiten het salaris om. 
     
Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.