Haarlem,
23
mei
2017
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Laat je niet gijzelen door technologie!’

Column Frans van der Reep, lector Digital world

Inholland-lector Frans van der Reep (Digital World) schreef een column in het kader van de special i-samenleving van Publiek Denken. In de column ‘Tech versus burgerrechten’ gaat van der Reep in op de keerzijde van technologie in het dagelijks leven.

Wat doet tech met mens en maatschappij? Wat betekent het voor politiek, business, onze identiteitsvorming, institutionele omgeving, onderwijs, voor onszelf? Hoe zit het met wet- en regelgeving? Want als het misgaat, is de invloed van technologie in het dagelijks leven meteen ingrijpend, bijvoorbeeld bij de recente ransomware aanval. We moeten opletten dat we ons niet laten gijzelen door technologie.

Het lectoraat Digital World onderzoekt al meer dan 10 jaar de impact van internet op leven en werk, en doet onderzoek naar niet alleen de zegeningen maar ook naar de flipside van de digitale wereld. Gesteund door onderzoeken van het Rathenau instituut, het Sociaal Cultureel Planbureau en publicaties van het lectoraat wordt het bewustzijn van de keerzijde van de technologische ontwikkeling steeds groter.

Lees hier de hele column 

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.