Haarlem,
31
oktober
2018
|
08:00
Europe/Amsterdam

Conservatorium Haarlem organiseert vierde International Writers Camp

Conservatorium Haarlem start op dinsdag 6 november met een ambitieuze vierde editie van het International Writers Camp. Dit jaar komen 75 internationale studenten van 22 conservatoria uit 17 verschillende landen naar Haarlem. Ze gaan deze week met 57 studenten van Conservatorium Haarlem samenwerken aan het ter plekke schrijven, opnemen en presenteren van ‘radio ready’ songs. Daarmee bouwt het conservatorium verder aan de internationale positie die zij ambieert.

Artistiek leider Richard Zijlma: “Met deze editie trekken we het Writers Camp naar een volgend niveau. We verwelkomen dit jaar studenten van maar liefst 22 verschillende internationale opleidingen. De studenten weten dat ze hier een unieke creatieve ervaring zullen hebben en de professionals kijken er naar uit de volgende generatie getalenteerde producers en songwriters aan het werk te zien. We zijn ook heel blij met de ondersteuning van de Gemeente Haarlem en de Philharmonie waar ook dit jaar weer de eindpresentatie wordt gehouden.”

Er komen studenten van onder meer COPA Campus of Performing Arts (Zuid-Afrika), Hochschule Macromedia (Duitsland), JMC Academy (Australië), Leeds College of Music (UK), Metropolia (Finland), Music Academy International (Frankrijk), Napier University (UK), The True School of Music (India) en Berklee Valencia Campus (Spanje).

Tijdens de International Writers Camp komen vooraanstaande muziekuitgeverijen en labels naar Haarlem waaronder BMG/Talpa, Sony/ATV Music Publishing en CTM Publishing. Zij geven opdrachten aan de studenten, die in groepjes van drie, tot vrijdag dag en nacht aan de slag gaan met het schrijven, opnemen en produceren van nieuwe songs. Tijdens het proces worden de studenten gecoacht door professionele nationale en internationale songwriters, producers en docenten waaronder ook TommyD (Adele, Jay-Z and Beyoncé) en Danton Supple (Coldplay, Morrissey, Starsailor).

Conservatorium Haarlem is onderdeel van Hogeschool Inholland en biedt twee afstudeerrichtingen: Pop en E-music. Conservatorium Haarlem kreeg in oktober een hoge beoordeling in de Keuzegids HBO 2019. De opleiding ontving hiermee de speciale kwaliteitszegel ‘Topopleiding 2019’. Voor het Conservatorium is het de vierde kwaliteitszegel op rij.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.