Den Haag,
21
juni
2021
|
18:10
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen - mondkapjesplicht vervalt

shutterstock_1789080365

Met de nieuwste versoepelingen van het kabinet die ingaan per 26 juni zijn er voor ons een paar veranderingen. De mondkapjesplicht vervalt. Je hoeft vanaf die dag geen mondkapje meer te dragen in onze gebouwen. Wel houd je 1,5 meter afstand. Daarnaast adviseren we je, in ieder geval tot aan het nieuwe studiejaar, thuis te blijven werken. Maar als het nuttig of nodig is, dan mag je naar de hogeschool komen. Houd ook in de ruimte waar je werkt 1,5 meter afstand.

Op school en thuis
Studenten mogen gebruikmaken van de beschikbare individuele studieplekken op de locaties. Het is mogelijk teambijeenkomsten op onze locaties te organiseren. De grootte van de gereserveerde ruimte bepaalt met hoeveel collega’s je samen kunt komen. Reserveren van een ruimte gaat via het roosterbureau. Je kunt diploma-uitreikingen organiseren op locatie. Stem met het Servicepunt op locatie af welke ruimtes hiervoor gebruikt kunnen worden. Bij dit alles geldt de 1,5 meter afstand.

Zelftest
Kom je naar de hogeschool? Het is niet verplicht, maar we stellen het dan zeer op prijs als je voorafgaand aan je bezoek aan de hogeschool thuis een zelftest doet.

Intro-activiteiten
Wat de verdere versoepelingen eventueel betekenen voor de introductieactiviteiten is nog niet helemaal duidelijk. Vooralsnog gaan we uit van het basisscenario waarbij de 1,5 meter wordt losgelaten (zie kopje Basisscenario). Voor alle activiteiten buiten de hogeschool moeten we afstemmen met de veiligheidsregio. Neem hiervoor contact op met de veiligheidscoördinator van jouw locatie. Opleidingsspecifieke informatie kunnen eerstejaarsstudenten vinden in de MyStart-app.

Basisscenario vanaf september: loslaten 1,5 meter
Zoals aangekondigd in de vorige update volgen wij net als andere hogescholen en universiteiten in Nederland de scenario’s voor het fysieke onderwijs vanaf september, zoals opgesteld door het ministerie van Onderwijs. Daarbij gaan we uit van het zogenaamde basisscenario: dit betekent dat je straks voor onderwijsactiviteiten weer iedere dag naar school kunt en in de gebouwen geen 1,5 meter afstand meer hoeft te houden. Verder zijn er dan geen grenzen meer aan de groepsgrootte bij onderwijsactiviteiten. Het maximum van 75 personen komt dus te vervallen.

Fysiek én online onderwijs
We kijken goed wat we straks in het nieuwe studiejaar fysiek en wat we online kunnen blijven doen. Oftewel: hoe kunnen we blended learning vormgeven? Bij alles staat voorop dat we elkaar blijven ontmoeten en de beste kwaliteit blijven leveren.

Fallback-scenario
We gaan uit van het positieve, maar bij mogelijke nieuwe, lokale uitbraken van het coronavirus of stijgende besmettingscijfers volgen we een ‘fallback-scenario’. Op dat moment kan het zijn dat we weer helemaal of deels terugkeren naar online onderwijs.

De positieve ontwikkelingen gaan snel. We houden je uiteraard op de hoogte als er iets verandert voor het onderwijs.