Den Haag,
21
april
2021
|
09:30
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen – meer onderwijs mogelijk op locatie

16_locatie_Den_Haag_stad_vestiging

De persconferentie bracht ons deze keer goed nieuws. We mogen, bovenop het praktijkonderwijs en toetsen, vanaf 26 april weer wat meer onderwijs geven op onze locaties. Een eerste stap richting verdere openstelling van ons onderwijs en ontmoetingen met studenten.

Om welke onderwijsactiviteiten het gaat, hoor je vanuit je opleiding. Voor het bezoek op locatie gelden de bekende regels, zoals het gebruik van mondkapjes en 1,5 meter afstand houden Voor collega’s die geen onderwijsactiviteiten op school verrichten geldt nog steeds het thuiswerken.

Inzet zelftesten
Begin mei komen zelftesten beschikbaar. Vanaf dat moment vragen we jou én studenten voorafgaand aan het bezoek aan de hogeschool thuis een zelftest te doen. De zelftesten zijn niet verplicht.

De zelftesten zijn onderdeel van een bredere introductie van zelftesten in de Nederlandse samenleving. Zij gelden als extra instrument om het coronavirus te bestrijden. Het is geen voorwaarde voor studenten of collega's om toegang te krijgen tot de hogeschool. Toch vragen we aan iedereen de zelftest te doen om zo een steentje bij te dragen aan de bestrijding van het virus.

De testen zijn gratis en krijg je van ons. Zodra ze geleverd worden informeren we je over hoe je ze krijgt en moet gebruiken.

Meer over de bestaande coronamaatregelen en de inzet van zelftesten vind je op Iris via Weten & Regelen.

Praktijkonderwijs en toetsen
Ondertussen blijven onze gebouwen ook open voor praktijkonderwijs en geplande fysieke toetsen. Met het vervallen van de avondklok per 28 april is het fijn dat studenten en collega's hiervoor 's avonds weer op pad kunnen zonder eigen verklaring.

Vooruitzichten
Met de ruimere openstelling en het zelftesten beginnen we aan een nieuwe fase in dit tweede coronajaar. Een versoepeling die hopelijk het begin betekent van nog meer perspectief voor ons onderwijs. Tegelijkertijd zijn er nog steeds veel collega’s die volledig thuis werken. We zijn er trots op hoe iedereen zich dagelijks inzet voor alle studenten en de hogeschool.

Wil je tips over online onderwijs of thuiswerken kijk dan op het platform Online onderwijsondersteuning en de Vitaal thuis-omgeving.