12
november
2021
|
21:20
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen 12 november – Stevige maatregelen: wat betekent dat voor jouw onderwijs

9_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november, de tweede in korte tijd, heeft het kabinet stevige maatregelen aangekondigd om de groei van het aantal coronabesmettingen de kop in te drukken. Deze maatregelen gelden tot zaterdag 4 december. Voor jouw onderwijs heeft dit weinig gevolgen. Wel gaat een groepsgrootte gelden van maximaal 75 personen in één ruimte, met uitzondering voor toetsen. Tevens vragen we je aandacht voor de geldende veiligheidsmaatregelen.

Voorop staat dat alle onderwijsactiviteiten op locatie gelukkig door kunnen gaan met de genoemde maximale groepsgrootte. Wil je zelf een bijeenkomst organiseren, stem dat dan goed af met je opleiding om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Mondkapjes verplicht
Kom je naar de hogeschool? Neem dan een mondkapje mee. Wanneer je door de hogeschool loopt, is het namelijk verplicht een mondkapje te dragen. Ook zijn mondkapjes voor contactberoepen verplicht; voor onze opleidingen die hiertoe opleiden geldt dat ook voor het praktijkonderwijs. Loop je stage? Dan vragen we je de richtlijnen van jouw werkgever op te volgen en waar nodig af te stemmen met je stagebegeleider.

Zelftesten
We vragen iedereen die naar de hogeschool komt twee keer per week een zelftest te doen. Bij een positieve uitslag van de zelftest blijf je thuis en maak je een afspraak voor een PCR-test bij de GGD. Een zelftest doen is ook verstandig als je gevaccineerd bent. Nieuwe zelftesten zijn beschikbaar op de hogeschool bij de receptie of de uitgang.

Blijf thuis bij klachten
Gebruik de zelftest alleen als je géén klachten hebt. Heb je wel klachten? Blijf dan thuis en laat een PCR-test doen bij de GGD.

Coronatoegangsbewijs niet aan de orde
Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat het kabinet een coronatoegangsbewijs onderzoekt voor het hoger onderwijs. Vooralsnog is het niet aan de orde. Namens alle hogescholen, dus ook onze hogeschool, heeft de Vereniging Hogescholen (VH) de minister van OCW laten weten absoluut geen voorstander te zijn van een coronatoegangsbewijs in het hoger onderwijs. Dit vanwege praktische en ethische bezwaren.

Met de oplopende cijfers weten we dat er bij sommigen ook zorgen zijn en dat het spannend kan zijn om naar de hogeschool te komen voor je lessen. Maak het bespreekbaar met medestudenten en je docenten.

We vragen je met klem je aan de maatregelen te houden voor een prettige en veilige leer- en werkomgeving. Moedig elkaar hierin ook aan.

Ga voor veelgestelde vragen over corona naar Weten & Regelen.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.