Den Haag,
15
januari
2022
|
09:55
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen 14 januari - Hoger onderwijs open met verscherpte mondkapjesplicht

9_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19

Blij zijn we met de boodschap van het nieuwe kabinet dat het hoger onderwijs weer ‘open kan’. De komende weken vinden de toetsen en het praktijkonderwijs volgens rooster plaats. Proefstuderen voor studiekiezers is vanaf nu ook weer mogelijk mits er genoeg ruimte is. En met ingang van periode 3 gaat het onderwijs weer helemaal fysiek open. 

Algemene mondkapjesplicht
Aan de heropening van het hoger onderwijs zijn wel voorwaarden verbonden. Er geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen, met uitzondering voor toetsen. Daarnaast wordt de mondkapjesplicht aangescherpt. We vragen alle studenten en collega's vanaf maandag 17 januari overal een medisch mondkapje te dragen in de hogeschool. Dus ook als je in de klas zit of als je op kantoor aan het werk bent met meerdere mensen. Uiteraard hoef je geen mondkapje op als je alleen in een ruimte zit of als je iets eet of drinkt.

Verder geldt: iedereen die niet naar de hogeschool hoeft voor onderwijsactiviteiten werkt in principe thuis. Als je thuis écht niet kunt werken kun je op de hogeschool terecht. Houd je op de hogeschool aan de basisregels en spreek elkaar daar ook op aan. Probeer in de ruimte waar je werkt afstand te houden van elkaar.

Zelftesten aanvragen via zelftestonderwijs.nl
We blijven je vragen twee keer per week een zelftest te doen voordat je naar de hogeschool komt. De zelftesten zijn ook te bestellen via zelftestonderwijs.nl. Daarnaast kun je een zelftest meenemen op de hogeschool.

Heb je coronagerelateerde klachten, ben je positief getest of zit je in quarantaine? Kom dan niet naar de hogeschool. Voor studenten geldt dat uiteraard ook als ze een toets hebben. Zij moeten dan voorafgaand aan de toets contact opnemen met hun opleiding via hun studieloopbaanbegeleider, mentor of docent. Vervolgens bekijkt de examencommissie wat er mogelijk is voor de student om een extra toetskans te krijgen.

De versoepelingen zijn een mooie stap voor ons onderwijs. Blijf vooral ook in gesprek met elkaar en met de studenten. Deel wat je voelt, luister naar elkaar en kijk wat je voor elkaar kunt betekenen.

Kijk voor tips over online onderwijs of thuiswerken op het platform Online onderwijsondersteuning en de Vitaal thuis-omgeving en ga voor veelgestelde vragen over corona naar Weten & Regelen op Iris.