Den Haag,
27
november
2021
|
11:02
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen 26 november - verdergaande maatregelen

8_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19 (1)

Vrijdagavond, tijdens de derde persconferentie van deze maand, heeft het kabinet verdergaande maatregelen aangekondigd om de hevig oplopende besmettingen in te dammen. Voor het hoger onderwijs blijft de situatie ongewijzigd en kunnen gelukkig alle onderwijsactiviteiten op locatie doorgaan. Dit geldt ook voor de Open Avond van 15 december die deels fysiek en deels online plaatsvindt. We blijven je nadrukkelijk vragen om je aan de basismaatregelen en het thuiswerkadvies te houden als je niet naar de hogeschool hoeft voor onderwijsactiviteiten.

Gezondheid staat voorop
De voortdurende coronacrisis houdt iedereen erg bezig en baart zorgen. Jouw gezondheid en die van de mensen om jou heen staat immers altijd voorop. Het kan dan ook spannend zijn om in deze tijden naar de hogeschool te komen. Dat doet wat met je. Soms kan de situatie leiden tot frustraties en al dan niet verhitte discussies. Laten we vooral begrip voor elkaar tonen, ook voor de verschillende meningen met betrekking tot corona en hoe we daarmee omgaan. Maak het bespreekbaar binnen je team en met je direct leidinggevende.

Bijeenkomsten
Sinds 12 november geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen in één ruimte, met uitzondering van toetsen. Wat betreft bijeenkomsten maken we onderscheid tussen studiekeuze-activiteiten (bijvoorbeeld proefstuderen), inhoudelijke bijeenkomsten (bijvoorbeeld symposia of lectorale redes) en informele bijeenkomsten (bijvoorbeeld kerstborrels).

We zien studiekeuze-activiteiten als een onderwijsactiviteit. Deze kunnen doorgaan. Dit geldt dus ook voor het fysieke deel van de Open Avond op 15 december aanstaande, dat naast het online deel wordt aangeboden. Of een inhoudelijke bijeenkomst doorgang kan vinden, kun je afstemmen met de veiligheidscoördinator op jouw locatie. Fysieke informele bijeenkomsten kunnen helaas niet doorgaan. We vragen jullie de kerstborrels, kerstlunches en andere uitjes of evenementen online te organiseren of op een ander moment samen te komen.

Thuiswerkadvies
Voor ons blijft gelden: iedereen die niet naar de hogeschool hoeft voor onderwijsactiviteiten werkt in principe thuis. Kom dus alleen naar de hogeschool als het echt nodig is voor je werk. Houd je op de hogeschool aan de basisregels, zoals met regelmaat je handen wassen. Ook is het verplicht een mondkapje te dragen als je je door de hogeschool beweegt. De 1,5 meterregel geldt niet voor het hoger onderwijs, maar probeer toch in de ruimte waar je werkt afstand te houden van elkaar.

Zelftesten
We blijven het herhalen; kom je naar de hogeschool, doe dan twee keer per week een zelftest. Bij een positieve uitslag van de zelftest blijf je thuis en maak je een afspraak voor een PCR-test bij de GGD. Een zelftest doen is ook verstandig als je gevaccineerd bent. Nieuwe zelftesten zijn beschikbaar op de hogeschool bij de receptie of de uitgang. Gebruik de zelftest als je géén klachten hebt. Heb je wel klachten? Blijf dan thuis en laat een PCR-test doen bij de GGD. En blijkt dat je corona hebt, meldt het dan bij je leidinggevende.

Coronatoegangsbewijs niet aan de orde
Zoals je weet liggen er bij het kabinet plannen klaar voor een coronatoegangsbewijs. Wij hebben daar praktische en principiële bezwaren tegen. Het voorstel dat er nu ligt is onmogelijk uitvoerbaar. Het is schadelijk voor onze studenten én onze docenten. Bij Hogeschool Inholland staan we voor inclusie. We willen dat ons onderwijs voor iedereen gelijk toegankelijk is én blijft.

Blijf gezond en hou vol! Kijk voor tips over online onderwijs of thuiswerken op het platform Online onderwijsondersteuning en de Vitaal thuis-omgeving en ga voor veelgestelde vragen over corona naar Weten & Regelen op Iris.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.