Den Haag,
27
november
2021
|
11:00
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen 26 november: verdergaande maatregelen

8_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19 (1)

Vrijdagavond, tijdens de derde persconferentie van deze maand, heeft het kabinet verdergaande maatregelen aangekondigd om de hevig oplopende besmettingen in te dammen. Voor jouw onderwijs blijft de situatie ongewijzigd en kunnen gelukkig alle onderwijsactiviteiten op locatie doorgaan. We blijven je nadrukkelijk vragen om je aan de basismaatregelen te houden en je mondkapje te gebruiken. Het onderwijs is uitgezonderd van de verplichte 1,5 meterregel. Probeer elkaar wel de ruimte geven.

Gezondheid staat voorop
De voortdurende coronacrisis houdt iedereen erg bezig en baart zorgen. Jouw gezondheid en die van de mensen om jou heen staat immers altijd voorop. Het kan dan ook spannend zijn om in deze tijden naar de hogeschool te komen. Dat doet wat met je. Soms kan de situatie leiden tot frustraties en al dan niet verhitte discussies. Laten we vooral begrip voor elkaar tonen, ook voor de verschillende meningen met betrekking tot corona en hoe we daarmee omgaan. Maak het bespreekbaar met je medestudenten en je docenten.

Bijeenkomsten en groepsgroottes
Sinds 12 november geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen in één ruimte, met uitzondering van toetsen. Wil je zelf een bijeenkomst organiseren, stem dat dan goed af met je opleiding om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.

Mondkapjes verplicht
Sinds het begin van deze maand is het weer verplicht een mondkapje te dragen als je door de hogeschool loopt. We zien helaas ook regelmatig mensen in de gebouwen die geen mondkapje dragen. We vragen je met klem je te houden aan deze maatregel.

Zelftesten
We blijven het herhalen; kom je naar de hogeschool, doe dan twee keer per week een zelftest. Bij een positieve uitslag van de zelftest blijf je thuis en maak je een afspraak voor een PCR-test bij de GGD. Een zelftest doen is ook verstandig als je gevaccineerd bent. Nieuwe zelftesten zijn beschikbaar op de hogeschool bij de receptie of de uitgang. Gebruik de zelftest als je géén klachten hebt. Heb je wel klachten? Blijf dan thuis en laat een PCR-test doen bij de GGD. En blijkt dat je corona hebt, meldt het dan bij (de teamleider van) je opleiding.

Coronatoegangsbewijs niet aan de orde
Zoals je weet liggen er bij het kabinet plannen klaar voor een coronatoegangsbewijs. Wij hebben daar praktische en principiële bezwaren tegen. Het voorstel dat er nu ligt is onmogelijk uitvoerbaar. Het is schadelijk voor onze studenten én onze docenten. Bij Hogeschool Inholland staan we voor inclusie. We willen dat jouw onderwijs voor iedereen gelijk toegankelijk is én blijft.

Ga voor veelgestelde vragen over corona naar Weten & Regelen op Iris.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.