Den Haag,
14
oktober
2020
|
15:50
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen Inholland: mogelijk mondkapjesplicht vanaf maandag 19 oktober

shutterstock_1676599948

De bestaande coronamaatregelen voor het hoger onderwijs blijven gelijk, bleek uit de persconferentie gisteren waarin het kabinet een gedeeltelijke lockdown aankondigde om besmettingen terug te dringen. Wel willen we met ingang van maandag 19 oktober in al onze gebouwen het dragen van mondkapjes verplichten voor alle collega’s en studenten. Hierop moet de Hogeschool Medezeggenschapsraad nog instemming geven. Tot die tijd geldt het dringende advies.

Het dragen van mondkapjes geldt voor alle toegankelijke binnenruimten, zoals de hal, de gangen en de kantines van Inholland. In de collegeruimtes, kantoren en vergaderruimtes geldt het niet. Daar ben je vrij om een mondkapje op te doen als je dat prettig vindt. De richtlijn voor praktijkonderwijs, waar mondkapjes al verplicht zijn om te dragen, blijft gelden.

Kom alleen naar de hogeschool voor ingeroosterde onderwijsactiviteiten
Ook volgens de aangescherpte maatregelen blijft de situatie voor onze onderwijsactiviteiten verder ongewijzigd: het onderwijs gaat door zoals gepland. Kom alleen naar de hogeschool voor ingeroosterde onderwijsactiviteiten. De reis die je hiervoor moet maken valt onder noodzakelijk reizen en is daarmee toegestaan. 

Thuiswerken en -studeren
Verder blijft thuiswerken en – studeren de norm, tenzij het echt niet anders kan. Morgen informeren we je hoe we thuiswerken nog meer faciliteren. Om het thuiswerken mentaal en fysiek goed vol te houden, kijk voor tips en andere informatie op de Vitaal Thuis-omgeving.

De volgende richtlijnen blijven gelden:

Help elkaar deze richtlijnen in acht te nemen en spreek elkaar daarop aan.

  • Werk en studeer thuis.
  • Toch op locatie? Volg in de gebouwen de aanwijzingen op om veilig en gezond te bewegen.
  • Houd 1,5 meter afstand.
  • Was regelmatig je handen.
  • Blijf met klachten altijd thuis.
  • In het geval van een besmetting, meld dit bij je opleiding of bij je leidinggevende.
  • Draag een mondkapje buiten de les, en in specifieke situaties ook in leslokalen.

Tot slot een persoonlijke noot van collegevoorzitter Bart Combee: "Ik merk dat ik het online werken en veel thuis zijn best een uitdaging vind. Ik kan mij voorstellen dat dit ook voor jou geldt. Wat mij helpt is om online, of telefonisch, goed in contact te blijven met collega’s en dit te bespreken. Dat doe ik bijvoorbeeld door met collega’s digitaal een kopje koffie te drinken en het even niet over het werk te hebben. Laten we er met zijn allen voor blijven zorgen dat we prettig en veilig met elkaar kunnen en blijven werken."

Uiteraard informeren we ook de studenten. Ga voor meer informatie naar Weten & Regelen op Iris.