Den Haag,
19
december
2021
|
13:34
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen: online onderwijs vanaf maandag 20 december

8_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19 (1)

Gisteravond, voor de tweede keer deze week, was er weer een persconferentie. Daar is helaas een harde lockdown aangekondigd die ook direct consequenties heeft voor jouw onderwijs.  

Online onderwijs, uitzondering voor praktijkonderwijs en toetsen 
Vanaf maandag 20 december wordt jouw onderwijs, met uitzondering van praktijkonderwijs en fysiek geplande toetsen, voor zover dat mogelijk is online aangeboden. Per opleiding wordt bekeken wat haalbaar is om vanaf maandag al online aan te bieden. 

Er geldt dus alleen een uitzondering voor praktijkonderwijs en geplande fysieke toetsen. Die kunnen volgens planning wél op locatie plaatsvinden. Onze gebouwen blijven dus open voor praktijkonderwijs en toetsen.  

En als je thuis écht niet kunt studeren of werken kun je op de hogeschool terecht. Je krijgt dan een plek toegewezen waar je kunt werken. Houd 1,5 meter afstand tot andere studenten en docenten als je op de locatie moet zijn.  

Vanuit je opleiding word je verder geïnformeerd wat deze maatregelen betekenen voor jouw onderwijs. De maatregelen gelden in ieder geval tot 9 januari.  

De boodschap van gisteravond is begrijpelijk, maar ook teleurstellend. Het is een ander perspectief dan waar we richting de kerstvakantie op hadden gehoopt. We zijn trots op jullie inzet dit jaar, ook bij deze laatste wijziging voor het onderwijs. 

We kunnen ons voorstellen dat er ook al vragen zijn hoe het onderwijs eruitziet na de kerstvakantie. Gezien de situatie kunnen we daar helaas op dit moment nog geen duidelijkheid over geven. We zijn hierover in gesprek en informeren je zo snel mogelijk na 3 januari wanneer de overheid een besluit neemt over het vervolg voor het onderwijs na de kerstvakantie. 

Zit je ergens mee, blijf vooral in gesprek met je medestudenten, coach, docenten, decaan of studentbuddy’s van het Studentsucces Centrum. Deel je zorgen en stel de vragen die je hebt. Veelgestelde vragen over corona vind je ook via Weten & Regelen op Iris. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.