Den Haag,
19
december
2021
|
13:28
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen: online onderwijs vanaf maandag 20 december

8_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19 (1)

Gisteravond, voor de tweede keer deze week, was er weer een persconferentie. Daar is helaas een harde lockdown aangekondigd die ook direct consequenties heeft voor ons onderwijs.

Online onderwijs, uitzondering voor praktijkonderwijs en toetsen
Vanaf maandag 20 december wordt ons onderwijs, met uitzondering van praktijkonderwijs en fysiek geplande toetsen, voor zover dat mogelijk is online aangeboden. We willen hierin niet het onmogelijke van onze medewerkers vragen. Per opleiding wordt bekeken wat haalbaar is om vanaf maandag al online het onderwijs aan te bieden.

Er geldt dus alleen een uitzondering voor praktijkonderwijs en geplande fysieke toetsen. Die kunnen volgens planning wél op locatie plaatsvinden. Onze gebouwen blijven dus open voor praktijkonderwijs en toetsen. 

En als je thuis écht niet kunt studeren of werken kun je op de hogeschool terecht. Vanuit de opleiding waar je werkt, word je verder geïnformeerd wat de maatregelen betekenen voor het onderwijs van jouw opleiding. De maatregelen gelden in ieder geval tot 9 januari.

Thuiswerken en -studeren is de norm
Thuiswerken en – studeren is weer de norm, tenzij het echt niet anders kan. Collega’s voor wiens functie het noodzakelijk is, kunnen uiteraard gewoon naar de hogeschool komen. Als je op de hogeschool bent hou je dan aan de maatregelen en houd 1,5 meter afstand daar waar dit kan.

De boodschap tijdens de persconferentie van gisteravond is begrijpelijk, maar ook teleurstellend. Het is een ander perspectief dan waar we richting de kerstvakantie op hadden gehoopt. Lessen omzetten naar online vraagt opnieuw veel van jullie wendbaarheid, veerkracht en creativiteit. We zijn trots op jullie inzet dit jaar, ook bij deze laatste wijziging voor het onderwijs.

We kunnen ons voorstellen dat er ook al vragen zijn hoe het onderwijs eruitziet na de kerstvakantie. Gezien de situatie kunnen we daar op dit moment nog geen duidelijkheid over geven. We zijn hierover in gesprek en informeren je zo snel mogelijk na 3 januari, wanneer de overheid een besluit neemt over het vervolg voor het onderwijs na de kerstvakantie.

Zit je ergens mee, blijf vooral in gesprek met je collega’s en je direct leidinggevende. Kijk voor tips over online onderwijs of thuiswerken op het platform Online onderwijsondersteuning en de Vitaal thuis-omgeving en ga voor veelgestelde vragen over corona naar Weten & Regelen op Iris.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.