Den Haag,
15
december
2021
|
10:03
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen verlengd tot 14 januari

8_Corona_mondmasker_mondkapje_Covid-19 (1)

Zoals gisteren bleek tijdens de persconferentie, worden de huidige coronamaatregelen verlengd tot 14 januari, en vervroegt het kabinet de kerstvakantie voor de basisscholen om het aantal besmettingen tegen te gaan. Voor het hoger onderwijs blijft de situatie hetzelfde. Al ons onderwijs blijft doorgaan volgens het rooster. Uiteraard blijven de basismaatregelen van kracht, net als het thuiswerkadvies voor iedereen die niet naar de hogeschool hoeft te komen voor onderwijsactiviteiten.

Nieuwjaarsbijeenkomst online
Gezien deze omstandigheden wordt de nieuwjaarsbijeenkomst een online bijeenkomst. Op dinsdag 11 januari luiden we met elkaar het nieuwe jaar in. We proosten dan digitaal met elkaar, tijdens een online talkshow vanaf een bijzondere plek in de praktijk. Je krijgt hier nog een uitnodiging voor.

Zelftesten aanvragen via zelftestonderwijs.nl
We blijven je vragen twee keer per week een zelftest te doen voordat je naar de hogeschool komt. Vergeet ook niet je mondkapje mee te nemen. De zelftesten zijn vanaf nu ook te bestellen via zelftestonderwijs.nl. Daarnaast kun je nog steeds een zelftest meenemen op de hogeschool.

Trots op flexibiliteit en veerkracht
We realiseren ons dat de nieuwe verlenging van de maatregelen veel impact heeft, ook met de feestdagen in het vooruitzicht. Natuurlijk op het onderwijs, maar vooral ook op je dagelijkse leven, en zeker voor collega's met jonge kinderen die door de vervroegde kerstvakantie de komende weken veel thuis zijn. Het (thuis)werken in combinatie met zorg voor familie en gezin, is immers geen gemakkelijke opgave. Ook horen we verhalen van collega's die met hun gezin in quarantaine moeten, en collega's die familieleden hebben waar zij zich zorgen over maken.

Kortom, met corona is de situatie iedere keer onzeker. Hoe ziet de dag van morgen eruit? Dit doet je wat. Gelukkig zien we, en daar zijn we ontzettend trots op, ook enorm veel flexibiliteit en veerkracht. Wij zijn zeer onder de indruk hoe hard jullie allemaal werken om ons onderwijs door te laten gaan. Blijf volhouden en blijf ook vooral in gesprek met elkaar en je leidinggevende. Over hoe je je voelt en wat je voor elkaar kunt betekenen.

Vitale beroepsgroep
Een aantal functies binnen de hogeschool, zoals docenten, is door de overheid aangemerkt als vitale beroepsgroep. Je kunt dan bij het Service Center HRM een ‘Werkgeversverklaring cruciale beroepsgroep’ opvragen. Deze heb je nodig voor eventuele noodopvang voor je kinderen als zij thuis zitten vanwege de vervroegde kerstvakantie van het basisonderwijs. Maak het ook bespreekbaar met je direct leidinggevende.

Kijk voor tips over online onderwijs of thuiswerken op het platform Online onderwijsondersteuning en de Vitaal thuis-omgeving en ga voor veelgestelde vragen over corona naar Weten & Regelen op Iris.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.