Den Haag,
24
maart
2021
|
09:42
Europe/Amsterdam

Coronamaatregelen: weer een pas op de plaats, maar blik vooruit

Computer

We maken pas op de plaats; helaas komt er nog geen versoepeling voor het hoger onderwijs. Dat hoorden we gisteravond tijdens de persconferentie. Dit betekent dat het onderwijs in ieder geval tot 26 april vrijwel geheel online blijft, met uitzondering van praktijkonderwijs en geplande fysieke toetsen. Het is een ander perspectief dan waarop we hadden gehoopt. Tegelijkertijd toont het kabinet de ambitie om – als de besmettingscijfers het toelaten – vanaf 26 april eventueel via zelftesten het fysieke onderwijs weer verder open te stellen.

Inzet zelftesten
In de persconferentie gaf demissionair minister De Jonge aan dat het voor studenten in het hoger onderwijs vanaf 26 april weer mogelijk zou moeten kunnen zijn om één dag per week fysiek onderwijs te krijgen. Snel- en zelftesten zouden daarbij kunnen helpen. Er zijn wel vragen en aandachtspunten rondom het inzetten van zelftesten. We kijken daar naar samen met de andere hoger onderwijsinstellingen.

Negatief reisadvies en avondklok verlengd
Het negatief reisadvies naar het buitenland is verlengd tot en met 15 mei. De avondklok is verlengd tot in ieder geval 20 april. Wel gaat deze vanaf 31 maart later in: pas om 22.00 uur ’s avonds. Studenten die een toets moeten maken en na 22.00 uur nog op pad zijn, hebben een ‘Eigen verklaring avondklok’ én een bewijs van inschrijving voor het tentamen nodig.

Collega’s die voor werkzaamheden na 22.00 uur nog buiten moeten zijn, hebben de ‘Eigen verklaring avondklok’ én een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig.

Meer over de bestaande coronamaatregelen vind je op Iris via Weten & Regelen.

Vooruitzichten
De zomertijd gaat dit weekend in, het zonnige lenteweer kondigt zich aan. Het feit dat we vaker naar buiten kunnen, is iets om naar uit te kijken. Doe je werkbespreking eens wandelend en lunch in het zonnetje. Hoe moeilijk ook, houd vol! Wil je meer tips over online onderwijs of thuiswerken kijk dan op het platform Online onderwijsondersteuning en de Vitaal thuis-omgeving.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.