Alkmaar,
04
juni
2019
|
15:09
Europe/Amsterdam

Cyclean tweede prijs bij finale Student Company

Vier Alkmaarse studenten Technische Bedrijfskunde hebben gisteren bij de landelijke finale in Utrecht om de eretitel Student Company van het jaar 2019 van de stichting Jong Ondernemen net naast de hoofdprijs gegrepen. Trots zijn we op Orily de Joode, Denise Brakenhoff, Budch Wagenaar en Bastiaan Brouwer! Ze hebben keihard gestreden in de finale met hun zelf ontwikkelde product Cyclean. Ze kregen de tweede prijs voor de vier ragerborstels om de cassette van je (sport)fiets eenvoudig schoon te maken. Als je Technische Bedrijfskunde studeert doe je dit leuke onderwijsproject tijdens je opleiding. Veel van deze projecten groeien uit tot serieuze jonge ondernemingen.

Winnaarsroute
Denise, Bastiaan, Budch en Orily hebben met Cyclean binnen de wedstrijd een hele route gelopen. Dankzij een wild card konden zij met hun innovatieve product meedoen aan de wedstrijd Jong Ondernemen/Student Company 2019.  Binnen de opleiding in Alkmaar wonnen ze en ook bij de regiofinale gingen ze er met de eerste prijs vandoor. De studenten wonnen de halve finale Student Company van het jaar 2019 en hebben daar tegen 12 andere hbo-student companies gestreden. Ook wonnen ze tussendoor een prijs van AT&T en Experian. Uiteindelijk mocht het viertal de tweede prijs in ontvangst nemen tijdens de landelijke finale in het Utrechtse Beatrix Theater.

Fontys Hogescholen
Op maandag 3 juni moesten de studenten na een presentatie en jury-interview hun meerdere erkennen in studenten van Fontys Hogescholen. Deze studenten wonnen met sokken met een opvallende rand.

Simpel product
Met Cyclean kun de cassette van je (sport)fiets eenvoudig schoonmaken. “Een simpel product dat een echt probleem oplost”, gaf de jury de studenten mee.

Publiekslieveling
Studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen werden publiekslieveling met een beweegboek met 45 spellen om kinderen met een beperking in beweging te krijgen.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.