Den Haag,
09
mei
2019
|
09:38
Europe/Amsterdam

Dag van het Onderzoek 2019: hoe verleggen we onze grenzen?

In de Mauritszaal

Het praktijkgericht onderzoek in het hbo gaat naar een next level. Het wordt belangrijker en opdrachtgevers en subsidieverstrekkers stellen hogere eisen aan de kwaliteit. Onderzoekers moeten uit hun comfortzone en hun grenzen verleggen. Wat betekent deze ontwikkeling voor het praktijkgericht onderzoek van Hogeschool Inholland? Welke slagen moeten wij maken? Op dinsdag 25 juni ontmoeten we elkaar hierover tijdens de Inholland Dag van het Onderzoek bij Inholland Den Haag. Meld je aan! Dit kan via het formulier onderaan dit bericht.

De veranderende eisen in onderwijs- en werkveld zorgen ervoor dat het praktijkgericht onderzoek in het hbo via een lange slag op een nieuw niveau van professionaliteit en complexiteit terechtkomt. Externe eisen van onder andere subsidievertrekkers maar ook interne richtlijnen vanuit bijvoorbeeld het Brancheprotocol Onderzoek (BKO) brengen onderzoekers naar nieuwe grenzen.

Praktijkgericht onderzoek 2.0
Op het vlak van wetenschappelijke integriteit vallen hogescholen nu bijvoorbeeld onder dezelfde gedragscode als universiteiten en TO2-instellingen. Ook wordt het toegepast onderzoek van Inholland steeds internationaler, waardoor onderzoekers steeds meer te maken krijgen met grensoverschrijdende consortia voor Europese subsidies. Dit vraagt om nieuwe vormen van denken en organiseren. Ook transdisciplinariteit speelt een steeds belangrijkere rol. Dit vraagt grensverleggend denken van onderzoekers om tot nieuwe innovaties te komen bij de uitvoering van hun onderzoek.

Tijdens de Dag van het Onderzoek inspireren diverse keynotesprekers je met betrekking tot bovenstaande onderwerpen. Allerlei ontwikkelingen van het praktijkgericht onderzoek bij Hogeschool Inholland komen aan bod. Belangrijkste doel van de dag is om te leren en te delen.

Binnenkort maken we het programma en de keynotes bekend. Hou dus Insite en je mailbox in de gaten en meld je vast aan. Dit kan tot 18 juni 2019. Mocht je een vraag hebben, of na aanmelding toch verhinderd zijn, stuur dan een e-mail naar Bart Muusse (stafafdeling Onderwijsbeleid & Juridische Zaken).

Aanmelden