Den Haag,
20
juni
2019
|
14:24
Europe/Amsterdam

Dag van het Onderzoek: wie wint deze keer de onderzoeksprijs?

Wie Petra Boersma opvolgt als winnaar van de Wij Inholland award Onderzoek? Namens de jury maakt Inholland-collegelid Huug de Deugd dinsdag 25 juni de winnaar bekend, tijdens de Dag van het Onderzoek bij Inholland Den Haag. De vijf genomineerden zijn Natalia Berger, Jasmijn Holla, Jeany van Beelen-Slijper, Frens Pries en het onderzoeksteam Agri Food & Life Sciences.

Natalia Berger, onderzoeksgroep Creative Business
Natalia deed onderzoek naar hoe je waarde kunt creëren met entertainment op social media. Dan gaat het om bijvoorbeeld bloggen, vloggen en podcasting. Studenten Creative Business zijn nauw betrokken bij het onderzoek.

Frens Pries, lector Duurzame bestuiving van gewassen
Met zijn onderzoek over duurzame bestrijding van de varroamijt, de grootste natuurlijke vijand van de bij, zoekt Frens Pries oplossingen voor bijensterfte die uit de natuur zelf komen. Steeds meer bijen sterven en onze gewassen hebben bestuiving nodig van bijen om goed te kunnen groeien. Frens Pries onderzoekt samen met zijn collega’s van het Research and Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences. Het onderzoek hoort bij de onderzoekslijn Voedsel voor de Metropool.

Jasmijn Holla, onderzoeker onderzoekslijn Kracht van Sport - WHEELS
Rolstoelgebruikers met bijvoorbeeld een dwarslaesie of beenamputatie krijgen tijdens het revalidatieproces goede begeleiding bij een gezonde leefstijl. Na deze revalidatieprocedure hebben deze mensen problemen met het voortzetten van deze leefstijl. Ze worden fysiek minder actief en hebben een lage vitaliteit. Daardoor wordt de kans op overgewicht groter. Met het onderzoek WHEELS (WHeelchair ExcercisE and Lifestyle Study) creëert Jasmijn Holla een online tool die helpt om een gezonde leefstijl vol te houden.

Jeany van Beelen-Slijper, onderzoeker HRM en Persoonlijk ondernemerschap en beleidsadviseur in- en doorstroom – aansluiting mbo-hbo
Samen met onder andere Hogeschool Rotterdam, en mbo-instellingen in de regio Rotterdam schreef Jeany van Beelen-Slijper een visie en handvatten voor het vormgeven van loopbaanontwikkeling en -begeleiding (LOB) in de doorstroom mbo-hbo in de regio Rijnmond.

Onderzoeksteam Agri Food & Life Sciences – Feeding and Greening Megacities
Hoe kunnen wij bewustwording creëren bij burgers en bedrijven zodat zij zich inzetten voor het voeden en vergroenen van megacities? Dit is de vraag die centraal staat in het onderzoek van studenten en docenten van opleidingen van het Domein Agri Food & Life Sciences in samenwerking met (docent)onderzoekers van het Research & Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences. Het project heeft geresulteerd in een publicatie en tastbare onderzoeksresultaten.

 

De jury bestaat uit

  • Aminata Cairo, lector Inclusive Education, Haagse Hogeschool
  • Petra Boersma, winnaar Wij Inholland award Onderzoek 2018 en onderzoeker van de onderzoekslijn Gezondheid & Welzijn van Kwetsbare Ouderen
  • Hans Bossert, lector Finance & Accountancy
  • Johannes van der Vos, senior beleidsadviseur onderzoek, afdeling Onderwijsbeleid & Juridische Zaken
  • Huug de Deugd, lid College van Bestuur Inholland en juryvoorzitter

Meer over de Dag van het onderzoek en het programma.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.