Den Haag,
21
november
2018
|
07:30
Europe/Amsterdam

De kracht van samen leren

Succesvolle werkveldconferentie master Leren en Innoveren

Een hoge opkomst en een enthousiast publiek vrijdag bij Inholland Den Haag tijdens de jaarlijkse werkveldconferentie van de master Leren en Innoveren (MLI). Dit jaar stond 'De kracht van samen leren' centraal. Studenten, hun leidinggevenden, alumni, docenten, lectoren en gastsprekers mengden zich in leerzame discussies.

Studenten van de MLI zijn ervaren docenten uit alle lagen van het onderwijs. Zij participeren in de master om in hun eigen onderwijspraktijk innovaties leren vorm te geven. Door het doen van praktijkgericht onderzoek naar de aanpak en effecten van verschillende vormen van leren kunnen zij zich verder inhoudelijk verdiepen.

Kenmerken van de lerende en de inrichting van leerprocessen en leeromgeving
Tijdens het ochtendprogramma gaf dr. Nikki Lee van de Vrije Universiteit een masterclass over 'Kenmerken van de lerende en de inrichting van leerprocessen en leeromgeving' waarbij een introductie werd gegeven in 'Neuropsychologie en neuromythen in relatie tot het onderwijs'. Jeroen Onstenk, die afgelopen zomer afscheid van Inholland nam als lector Pedagogisch-Didactisch Handelen in het Onderwijs, verzorgde een masterclass over het effectief vormgeven en begeleiden van werkplekleren en het verbinden van leren op de werkplek met het leren in de school centraal.

Het middagprogramma bood de aanwezigen de gelegenheid elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan  over 'de kracht van samen leren'. Een mooi voorbeeld van hoe de MLI haar studenten en docenten uitnodigt om samen deel uit te maken van een leergemeenschap. Nynke van der Zee en Pam van Montfort - beide alumni van de MLI - deden verslag van hun zoektocht naar het verbinden van hun inzichten, expertise en kennis aan de ambitie en de urgentie van de eigen onderwijsorganisatie om voortdurend in beweging te willen zijn.

'We blikken terug op een prachtige bijeenkomst'
Ingeborg Jansen – opleidingsmanager van de MLI: “Zij hebben ons meegenomen in hun levendige werkelijkheid en ons zo laten zien hoe je als pionier van waarde kunt zijn en dingen voor elkaar kunt krijgen. Zij hebben de aanwezigen echt weten te inspireren. Ons team blikt terug op een prachtige bijeenkomst. We kijken verwachtingsvol uit naar de werkveldconferentie van 2019."

Ga naar de website voor meer informatie over de MLI.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.