Haarlem,
22
januari
2020
|
12:01
Europe/Amsterdam

De naam van het nieuwe intranet is bekend!

Intranet

De stemmen zijn geteld. Meer dan 2600 collega’s en studenten hebben hun stem uitgebracht op één van de potentiële​ namen voor het nieuwe intranet. Iris kwam als winnaar uit de bus. Zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige stemmers geven de voorkeur aan deze naam. Collega's Annemiek Scholten en Ruth van Werven zijn de bedenkers, zij kwamen onafhankelijk van elkaar met de naam Iris.  

Leestijd: +- 1 minuten. 

Bedenker Annemiek Scholten, Beleidsadviseur Onderwijs & ICT in de staf van het Domein Creative Business, vindt het tof dat haar naam is gekozen. “Ik zocht een persoonsnaam die betekenis had, maar waarvan je de letters ook als afkorting kon zien (Inholland’s Rake Intranet Spot). Iris was als boodschapper van de Griekse goden een enorme verbinder, die wijsheid deelde via de regenboog (symbool voor diversiteit). Ik hoop dat we van deze Iris ook allemaal wijzer worden. Leuk om zo een steentje bij te dragen aan een meer gebruiksvriendelijke en directere bereikbaarheid van onze Inholland-informatie en -systemen!"

Alles in één oogopslag
Ook manager HR advies & expertise, Ruth van Werven, bedacht de naam Iris. Ruth: Ik wilde een naam die zowel in het Nederlands en Engels goed klinkt. Daarnaast spreekt iris als onderdeel van het oog mij aan. In één oogopslag kun je zien welke informatie je moet hebben. Heldere, duidelijke informatievoorziening dus! Omdat het een bestaande voornaam is, geeft het de gebruiker een gevoel van persoonlijk en dichtbij. Zo van: ‘vraag het Iris’.” 

De eindgebruiker centraal 
Bij de ontwikkeling van het nieuwe intranet staat de eindgebruiker centraal en laten we studenten en medewerkers continu meedenken. Dit hebben we gedaan door middel van enquêtes, panels en interactieve sessies. Met behulp van een grote groep nauw betrokken collega’s en studenten hebben we een longlist opgesteld met mogelijke namen voor ons nieuwe intranet. Vandaaruit is de shortlist gemaakt en deze is dus weer voorgelegd aan alle collega’s en studenten. Bij de inventarisatie van mogelijke namen hebben we meegegeven dat we op zoek zijn naar een naam die energie, lef en persoonlijk & dichtbij uitstraalt, in lijn met het Inholland-verhaal. 

Op 10 februari lanceren we officieel het nieuwe sociale intranet.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Feike van der Leij
24
January
2020
Je zult maar Iris heten....
Jacqueline.kleimann@inholland.nl
10
February
2020
Tja, ik zit op Iris..en zo kan ik er wel nog meer bedenken.