28
maart
2022
|
11:45
Europe/Amsterdam

De nieuwe vervoers- en thuiswerkregeling van Inholland

Start: 1 april 2022

Door de coronacrisis zijn we anders gaan werken. Nu de meeste maatregelen zijn opgeheven, zal onze manier van werken veranderd blijven. Veel collega’s zullen nog steeds geregeld vanuit huis werken. Onze tijdelijke reiskostenvergoeding en internetvergoeding loopt af op 31 maart a.s. Daarom komt er per 1 april een nieuwe vervoers- en thuiswerkregeling voor medewerkers bij Hogeschool Inholland. 

Bij het vormgeven van de regeling hebben we het hybride werken als uitgangspunt genomen. Het is belangrijk dat de regeling flexibele reis- en werkpatronen ondersteunt en faciliteert. Voorzieningen voor het faciliteren van thuiswerkplekken, een bijbehorende thuiswerkvergoeding en een reiskostenregeling die rekening houdt met verschillende reisvormen en reispatronen vormen de basis. Hieronder lees je een korte introductie op de nieuwe regeling. 

Lees online verder voor de volledige regeling. 

INH_thuiswerkregeling

Facilitering thuiswerkplek 
Onze manier van werken is blijvend veranderd. We vragen je om met jouw leidinggevende in gesprek te gaan over hoe jij graag wilt werken. Let wel, thuiswerken is een faciliteit, geen recht. Leidend is wat in de functie of het team op dat moment mogelijk, wenselijk en nodig is. Kun en wil jij structureel een deel van de tijd thuiswerken, en stemt je leidinggevende hiermee in? Dan vul je de Arbo-checklist in en upload je deze in HR2day. De checklist bespreek je met jouw leidinggevende en ook inventariseren jullie wat jij eventueel nodig hebt om jouw thuiswerkplek verantwoord in te richten. 

Heb je akkoord van je leidinggevende voor het bestellen van aanvullende middelen voor een goede thuiswerkplek? En heeft je leidinggevende in HR2day bevestigd dat de geüploade Arbo-checklist is besproken? Dan ontvang je automatisch een mail met de link naar de webshop. Bestel daar de uitrusting voor jouw thuiswerkplek. Denk bijvoorbeeld aan een bureaustoel, bureau, toetsenbord en/of monitor. Let op! De levertijden van meubilair en IT-middelen kunnen lang zijn. 

Er gelden enkele voorwaarden voor facilitering van een thuiswerkplek, namelijk: 

  • Je hebt een arbeidsovereenkomst voor: 
    • Onbepaalde tijd (D2) 
    • Bepaalde tijd met uitzicht op vast (D3) 
    • Bepaalde tijd, langer dan één jaar (D4) 
    • Bepaalde tijd en jij bent langer dan één jaar in dienst (D4) 
  • Je hebt een arbeidsovereenkomst bij Inholland voor meer dan 0,2 fte. 
  • Je hebt de proeftijd doorlopen. 
  • Je werkt minimaal 1 dag per week structureel thuis over een langere periode. 
  • Je hebt goedkeuring van je leidinggevende. 
  • Je hebt de Arbo-checklist ingevuld, besproken en vastgelegd in HR2day. 

Thuiswerkvergoeding 
Voor elke dag dat je thuiswerkt, ontvang je vanaf 1 april 2022 een vergoeding van € 3,- netto per dag, waarvan een thuiswerkvergoeding van € 2,- en een onbelaste internetvergoeding van € 1,-. Een thuiswerkdag is een dag waarop je minimaal 4 uur per dag vanuit huis werkt. We vragen jou om in HR2day je thuiswerkdagen te registreren. Dit doe je op maandbasis: enkel het totaal aantal thuiswerkdagen per maand leg je vast. Op basis van de registratie ontvang je vergoeding.
Tip: leg je thuiswerkdagen vast voor de maandelijkse sluiting van HR2day, zodat je de vergoeding bij je volgende salaris ontvangt. 

INH_vervoersregeling (1)

Reiskostenvergoeding 
Hybride werken vraagt om flexibiliteit, ook als het gaat over reizen. Voor het reizen van de woning naar de werklocatie en voor dienstreizen krijgen alle medewerkers een NS Business Card - als je deze nog niet hebt. De kosten voor OV (trein, bus, tram en metro) worden via de NS Business Card volledig vergoed (2e klasse inclusief kosten fietsenstalling en OV-fiets). 

Je kunt zo iedere dag opnieuw de keuze maken hoe te reizen naar het werk. Uiteraard is het ook mogelijk om te reizen met eigen vervoer. Bij het reizen met eigen vervoer ontvang je een vergoeding van € 0,10 per kilometer, bij meer dan 10 km enkele reis. Er geldt voor de vergoeding een bovengrens van 30 km enkele reis.  Je registreert maandelijks de gemaakte ritten. Op basis hiervan ontvang je vergoeding. Enkel het totaal aantal ritten met eigen vervoer leg je vast. Anders dan nu, hoef je dat vanaf 1 april dus niet meer op dagelijkse basis te doen. Dat scheelt een hoop tijd. De vergoeding voor dienstreizen blijft ongewijzigd (€ 0,19 per km en per reis te declareren). 

Salderingsregeling reiskosten 
Via HR2day registreer je je woon-werkverkeer reizen met eigen vervoer. Registreer deze ook als je hiervoor niet direct de vergoeding van € 0,10 krijgt. Alle kilometers woon-werkverkeer met eigen vervoer kunnen namelijk worden meegenomen voor de salderingsregeling. Deze regeling levert je aan het einde van het jaar een financieel voordeel op. Voor deelname aan de salderingsregeling dien je eenmalig, voor 1 november in een jaar, een aanvraag in via HR2day.

Fietsregeling 
De fietsregeling wordt verruimd en vereenvoudigd. Alle medewerkers van Inholland kunnen één keer in de drie jaar een fiets aanschaffen met fiscaal voordeel. Het voordeel wordt genoten over een bedrag tot maximaal € 1.250,-, ongeacht het type fiets. Dit bedrag is inclusief eventuele fietsverzekering en accessoires tot € 100,-. Je koopt zelf een nieuwe of gebruikte fiets naar keuze bij een erkende fietshandelaar. Het aankoopbewijs kun je uploaden in HR2day. Hierbij geef je zelf aan met welke bron (salaris, vakantiegeld, eindejaarsuitkering of bovenwettelijke vakantie-uren) je het aankoopbedrag wil laten verrekenen. 

Reacties 1 - 2 (2)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Annemiek Scholten
28
March
2022
Tip: leg je thuiswerkdagen vast voor de maandelijkse sluiting van HR2day, zodat je de vergoeding bij je volgende salaris ontvangt.
Vraag: wanneer/op welke data is die maandelijkse sluiting? Waar kan ik dat zien?

M.v.g.
Annemiek Scholten
Elisa
28
March
2022
Waarom blijven jullie je aan die 10 cent brandstofvergoeding houden terwijl de overheid het zelfs al heeft om van de 19 cent, 25 cent te maken. De benzine prijzen blijven maar stijgen.
Ik snap dat jullie iedereen liever met het openbaarvervoer zien komen. Dat is alleen niet voor iedereen weggelegd.