19
april
2023
|
10:46
Europe/Amsterdam

De overgang bespreekbaar maken voor meer inclusie en welzijn

Meld je aan voor interactieve online sessies in mei en juni

Overgang

De overgang, een levensfase waar iedere vrouw, ook collega’s van onze hogeschool mee te maken hebben of krijgen. Te weinig kennis en inzicht en taboe over dit onderwerp kunnen als belemmerend worden ervaren. Daarom biedt onze hogeschool daarom in mei en juni interactieve online sessies over dit onderwerp aan. Een serie gericht op de werkende vrouw in de overgang én een serie speciaal voor leidinggevenden en HR-professionals. 

Binnen onze hogeschool bevindt 36,7 procent van alle collega’s zich in de overgangscategorie. En wist je dat een derde van de werkende vrouwen klachten ondervindt bij de overgang? Vrouwen kunnen minder werkplezier ervaren, verzuimen vaker en accepteren zelfs ‘lagere’ banen. Hiernaast lijken overgangsklachten op burn-outklachten. Kennis over dit onderwerp is dus essentieel.  

‘De werkende vrouw in de overgang’, een vijfdelige online workshop 
De vijfdelige online interactieve workshop voor de werkende vrouw in de overgang wordt aangeboden door arbeidsmarktspecialist Pro-Homeostase en laat de voor- en nadelen van de overgang zien en bespreekt taboes en onwetendheid. Tijdens de sessies kom je meer te weten over de werking van hormonen en veranderingen tijdens de overgang, de verschillende fases van de overgang en de positieve invloed van voeding, beweging en stressreductie.  

Ook leer je als vrouw de transformerende kracht van de overgang in jouw voordeel kunt gebruiken als een weg naar meer energie en vitaliteit. Hoe houd je de controle over je privéleven en je carrière? En dan, hét gesprek hierover aangaan met je leidinggevende. Hoe pak je dit nou eigenlijk aan? Wat kan je met je leidinggevende bespreken? En wat als je klachten op het werk tot uiting komen… 

‘Vitaal werken en de overgang’, een tweedelige webinar voor leidinggevenden en HR professionals 
De eerste sessie ‘De invloed van de overgang op de werkvloer’ neemt je mee in de levensfase van  collega’s die zich in de overgang bevinden. Op een prikkelende manier wordt het gesprek aangegaan, informatie gedeeld en bewustwording vergroot. Onder andere de invloed van de overgang op de omgeving, taboes en de recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt worden besproken. Wat kom je tegen in je team, hoe houd je je collega’s inzetbaar en gemotiveerd en hoe verhoudt de invloed van leefstijl zich tot de overgang en hormonen? 

Schrijf je nu in voor de vijfdelige workshop: ‘De werkende vrouw in de overgang’ 

Schrijf je nu in voor: tweedelige webinar voor leidinggevenden en HR professionals: ‘Vitaal werken en de overgang’ 

De webinars worden gegeven door Alette Mulder (vitaliteits- en leefstijl coach) en Marieke Verhagen (loopbaan- en werkgeluk coach) van Pro-Homeostase (expertisecentrum voor de werkende vrouw in de overgang) die zich inzet voor versterking en ondersteuning van deze doelgroep.  Let op: De sessies zijn een geheel. Voor elke sessie dien je je apart aan te melden. 

Er is plek voor 24 deelnemers. Mocht je niet kunnen meld je dan tijdig af zodat iemand anders jouw plekje in kan nemen. 

Mocht je het prettig vinden om de webinar anoniem bij te wonen, bekijk dan deze Sway om op deze manier deel te nemen.