18
april
2023
|
09:54
Europe/Amsterdam

De Studentenwelzijnsmonitor 2023 komt eraan!

Hoe kunnen wij het welzijn van onze studenten verhogen?

Studentenwelzijnsmonitor

De Studentenwelzijnsmonitor (SWM) is een jaarlijkse vragenlijst van Inholland, ontwikkeld door het lectoraat Studiesucces. Deze monitor is bedoeld voor studenten die een opleiding bij Hogeschool Inholland volgen en bevat vragen over hun welzijn, betrokkenheid en studiesucces. Met het invullen van deze  digitale vragenlijst laten zij weten wat Inholland kan doen om hun welzijn te verbeteren!

Studenten kunnen van 8 tot en met 23 mei aan de SWM deelnemen via een link die zij in hun mailbox ontvangen. Het invullen duurt ongeveer 10 minuten. Direct na het invullen ontvangt de student een persoonlijke uitslag met tips en verwijzingen naar hulpbronnen. Dit draagt bij aan de bekendheid en het gebruik van het hulpaanbod binnen Inholland.

Wat levert de SWM nog meer op? 
Studentenwelzijn is een onderwerp dat momenteel sterk in de politieke en maatschappelijke belangstelling staat. Het welzijn van de student hangt onder andere samen met studievertraging en -uitval. De resultaten bestaan uit anonieme groepsgegevens die per domein/opleidingen in een dashboard worden weergegeven en maken inzichtelijk hoe het met de studenten gaat. De resultaten worden vervolgens gebruikt om interventies te evalueren of op te starten waarmee het studentenwelzijn verbeterd kan worden. 

Verschillen met vorig jaar 
Dit jaar wordt het fysiek welzijn (met vragen over bijvoorbeeld voeding, beweging en slaap) ook binnen de SWM meegenomen en de tabellenrapportages voor domeinen en opleidingen zijn vervangen door een Power BI dashboard. Verder ontvangen studenten die de SWM hebben ingevuld of niet willen invullen, geen reminders en zijn de persoonlijke uitslagen voor studenten aangepast met de feedback van vorig jaar.

Wil je ons helpen?
Om een representatief beeld te krijgen van het studentenwelzijn, is het belangrijk dat zoveel mogelijk studenten aan de SWM deelnemen. Daar hebben we jouw hulp hard bij nodig! Een team van collega’s en studenten staat klaar om aanvullende toelichting te geven tijdens jouw (SLB-)les. Het team is in ieder geval de volgende dagen op de volgende Inholland-locaties aanwezig: 

  • Alkmaar – maandag 8 mei
  • Haarlem – dinsdag 9 mei
  • Amsterdam – woensdag 10 mei
  • Rotterdam – maandag 15 mei
  • Den Haag – dinsdag 16 mei
  • Diemen – woensdag 17 mei

Meer weten? 
Ben je benieuwd wat er uit de SWM van 2022 is gekomen? Kijk dan hier voor factsheet. Wil je weten wat Inholland voor studenten kan betekenen op het gebied van welzijn? Neem dan een kijkje op #jebeginthier

Heb je vragen over de SWM of wil je graag dat we langskomen tijdens een les? Stuur dan een mail naar studiesucces@inholland.nl