Rotterdam,
30
november
2018
|
07:30
Europe/Amsterdam

De toekomst van de Middellandstraat

Interactief kenniscafé op 10 december in Rotterdam

middellandstraat1-1680x1050

De Middellandstraat, een ‘wereldse winkelstraat’ in Rotterdam, staat 10 december centraal tijdens een kenniscafé, georganiseerd door het Business Research Centre en de opleiding Business Studies van Hogeschool Inholland. In het interactieve kenniscafé in Het Wijkpaleis aan de Middellandstraat gaan buurtbewoners, ondernemers, politici, pandeigenaren, docenten en studenten met elkaar in gesprek.

Aanleiding voor het kenniscafé is een uitvoerig onderzoek dat de afgelopen maanden is gedaan naar de beleving van de straat in de Rotterdamse wijk Middelland. De 600 meter lange winkelstraat, van ’s Gravendijkwal tot Heemraadsingel, kent een grote diversiteit aan speciale winkels, toko’s en eettentjes uit de verschillende werelddelen. Dit geeft de winkelstraat een eigen karakter. Voor het onderzoek, dat duidelijke handvatten geeft voor een verdere revitalisatie van de Middellandstraat, zijn buurtbewoners, klanten en ondernemers geïnterviewd. In het kenniscafé worden de uitkomsten van het onderzoek besproken en de wegen naar een betere winkelstraat.

Programma

  • 18:30 - Inloop
  • 19:00 - Welkom door Inholland
  • 19:05 - Inzichten uit het onderzoek naar de beleving van de Middellandstraat
  • 19.25 - André Hammink, gebiedsdirecteur van de gemeente Rotterdam
  • 19:45 - Interactief deel
  • 20:45 - Afsluiting met netwerkborrel

Waar: Het Wijkpaleis, 1e Middellandstraat 103, Rotterdam
Wanneer: Maandag 10 december 2018, 18.30 tot 21.00 uur
Voor wie: Buurtbewoners, ondernemers, politici, pandeigenaren, docenten, studenten
Aanmelden: Aanmelden voor het kenniscafé kan via brc@inholland.nl. Neem voor vragen contact op met Marloes van Zeist (06 290 416 87).

Kennissessies Business Research Centre en Business Studies
Inholland organiseert regelmatig kenniscafés, symposia en netwerksessie met als doel om interactie tussen werkveld, onderzoek en onderwijs te stimuleren. Het Business Research Centre legt de focus op innovatie, organisatieontwikkeling, ondernemerschap en het duurzaam organiseren met de menselijke maat.