Haarlem,
25
september
2020
|
11:43
Europe/Amsterdam

De vlag uit voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Vlag-NL

Om elkaar en de wereld te laten zien dat we de Duurzame Ontwikkelingsdoelen ondersteunen (SDG’s), doet Hogeschool Inholland samen met talloze andere organisaties, gemeenten, onderwijsinstellingen en bedrijven mee aan de SDG-vlaggenactie. Op 25 september 2020 is het vijf jaar geleden dat de wereld de SDG’s omarmde, die de wereld op weg moeten helpen naar een “inclusieve, rechtvaardige en duurzame maatschappij in 2030.” Deze dag vindt ook de vijfde SDG Action Day plaats.

Net als vele andere organisaties en instellingen wappert vrijdag de SDG-vlag bij gebouwen van Inholland om support te betuigen. Ook op landelijk niveau is het hoger beroepsonderwijs aangesloten bij de SDG’s. Op 9 mei jongstleden ondertekende Maurice Limmen, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, het SDG Charter tijdens het jaarcongres van de Vereniging. Inholland tekende het charter al eerder. De profilerende thema’s die zijn uitgewerkt in de visies De Gezonde Samenleving, Duurzame Oplossingen en Creative Future geven invulling aan de bijdrage van Inholland aan de SDG’s.

De SDG’s (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030. De SDG’s zijn afgesproken door de landen die zijn aangesloten bij de Verenigde Naties (VN), waaronder Nederland. De doelen kwamen er op basis van wereldwijde inbreng van organisaties en individuen. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen startten in 2015 en lopen nog tot 2030. Ze zijn een mondiaal kompas voor uitdagingen als armoede, onderwijs en de klimaatcrisis. Het zijn de opvolgers van de Millenniumdoelen, die liepen van 2000 tot 2015.

Ga voor meer informatie naar www.sdgnederland.nl

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Philippa Collin
25
September
2020
Zijn er collega's die met de SDGs werken?
Ik hoor graag meer over jullie ervaringen!