Den Haag,
22
maart
2021
|
08:30
Europe/Amsterdam

De Week van het geld: word jouw saldo de baas met deze app!

Ontdek of jij een big spender of een spaartopper bent

Lancering Saldobaas app

Vraag jij je ook wel eens af hoe om te gaan met geld als student? Het kan soms best lastig zijn om een goed overzicht te houden op al je inkomsten en uitgaven. Maar geloof ons: iedereen zit wel eens krap bij kas. Het is belangrijk dat je inzichtelijk maakt waar je geld nu precies heen gaat. Gebruik hiervoor de Saldobaas app. Zo ontdek je misschien dat er wel erg veel geld naar je maandelijkse koffie to go gaat…

Deze app is er om jou te helpen. Niet alleen om inzicht te krijgen in je financiën, maar ook om schuldenvrij te blijven. Dat betekent: geen stress aan het einde van de maand. En misschien zelfs een beetje kunnen sparen.

Bedacht en gemaakt door studenten
De app is door studenten Communicatie bedacht tijdens een Communicatie Battle, op basis van een onderzoek onder medestudenten. Zij kregen van Schuldenlab070 (Gemeente Den Haag) de opdracht om studenten van 18 jaar en ouder te bereiken en hen bewuster te maken van de financiële consequenties van het studentenleven. Daarna hebben de studenten zelf ook meegedacht tijdens de ontwikkeling.

gastcollege_farbod_saldobaas

Interactieve gastlessen Saldobaas
Afgelopen november stond Comedian en cabaretier Farbod Moghaddam digitaal voor de klas. Hij ging in totaal met 40 verschillende klassen met eerstejaarsstudenten in gesprek over Saldobaas. In interactieve online sessies lag de focus op thema’s waardoor jongeren het meeste in problemen komen: contracten ondertekenen, boetes betalen, zorgverzekering afsluiten, omgaan met fraude en incasso. Farbod vertelde over hoe betalingsachterstanden ontstaan en hoe snel deze oplopen. Komen deze issues jou bekend voor? Download dan de Saldobaas app, leer meer over budgetteren, voorkom geldstress en word baas over je eigen saldo.

Je moet geen geld uitgeven wat je niet hebt
Eerstejaarsstudent, deelnemer gastcollege Saldo Baas

Reacties studenten
Na afloop van de gastles vulden 154 studenten een evaluatieformulier in. De inzichten waren onder meer dat je geen schulden wil, dat je zélf je zorgverzekering moet regelen als je 18 wordt, dat het verstandig is om al je uitgaven en inkomsten op een rij te zetten, wat er gebeurt als je een boete niet betaalt én ze ontdekten hoe de app je goed kan helpen met je financiën. 

Saldobaas_baasoverjebudget_inholland

Het is goed en belangrijk om met anderen te praten over je eventuele ‘geld issues’. Dit kun je bijvoorbeeld doen met je decaan, de centrale studentenadministratie, of met één van onze persoonlijke financiële coaches van Financieel Slim Studeren. Kijk voor meer informatie op Weten & Regelen via Iris. De app en de lessen zijn mede tot stand gekomen in samenwerking met 125Procent.