Haarlem,
05
oktober
2021
|
15:50
Europe/Amsterdam

Definitief akkoord cao-hbo 2021-2022

Docenten

De Algemene Vergadering van de Vereniging Hogescholen evenals de achterbannen van alle werknemersverengingen hebben ingestemd met het principeakkoord voor de cao-hbo 2021-2022. Daarmee is er sprake van een definitief cao-akkoord en is de cao 2021-2022 een feit. De cao gaat in met terugwerkende kracht en heeft een looptijd van 1 januari 2021 tot 1 april 2022.

Eenmalige uitkering en salarisverhoging
In november 2021 wordt een eenmalige uitkering toegekend van 880 euro bruto naar rato van het dienstverband. Daarnaast ontvangen medewerkers per februari 2022 een loonsverhoging van 2 procent.

Afspraken over werkdruk en vitaliteit 
Naast afspraken over salaris zijn er in het cao-akkoord afspraken gemaakt over enkele grote thema’s die zowel voor werkgevers van belang zijn als voor medewerkers. Werkdruk staat daarbij voorop maar ook het faciliteren van thuiswerken en behoud van vitaliteit en inzetbaarheid van verschillende groepen medewerkers.

Cao-partijen gaan de afspraken op korte termijn vertalen naar tekst voor de nieuwe cao.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Marc Uriot
07
October
2021
Laten we niet doen alsof dit een goed resultaat voor de werknemers is. 2% is de inflatiedoelstelling van de ECB, waar we dit jaar ruim overheen gaan. In september was de inflatie 2,7% in Nederland. We gaan dus hetzelfde werk doen voor minder reëel loon, net als vorig jaar toen de bestaande CAO werd verlengd. Als de vakbonden over échte loonsverhogingen zou onderhandelen, zou 2% inflatiecorrectie standaard zijn en de onderhandelingen over wat daar mogelijk nog bovenop moet/kan.