Rotterdam, Den Haag,
21
december
2018
|
15:00
Europe/Amsterdam

Save the Children’s Foute Kersttruiendag

Den Haag en Rotterdam volop in actie

De foute kersttruien mochten weer uit de kast! Vrijdag 14 december was het namelijk Save the Children’s Foute Kersttruiendag. Duizenden helden kwamen - in foute kersttrui - in actie voor kinderen in nood. Ook scholen, bedrijven en particulieren in Zuid-Holland lieten zich van hun beste kant zien. De Inholland-vestigingen Den Haag en Rotterdam zetten hun beste beentje voor en haalden daarmee een mooi bedrag op voor Save the Children.

In Den Haag konden op 13 december docenten en studenten, uiteraard in een foute kersttrui, tegen een kleine contante donatie samen of alleen op de kerstfoto. Daarnaast werd er vanaf 17.30 uur een Pub Quiz gehouden. NEWb Radio, de campusradio van Inholland Rotterdam, zond 17 december van 10.00 tot 16.00 uur live uit. Door het aanvragen van liedjes voor minimaal 50 eurocent werd er geld opgehaald voor Save the Children. Ook was er een kerstman, een wensboom en een prijs voor de leukste, gekste of mooiste kersttrui. Vanaf 16 uur was er een groot feest, met Pub Quiz en karaoke. In totaal heeft de locatie Den Haag 450 euro en locatie Rotterdam 375 euro opgehaald voor Save the Children. Een super mooi bedrag!

Foute Kersttruienkerstboom
Naast Inholland waren er nog veel meer initiatieven. Zo bezocht acteur Eric Bouwman op zijn Foute Kersttruientournee basisschool Essesteijn in Voorburg, een van de 800 scholen die meededen aan Save the Children’s Foute Kersttruiendag. Alle 19 groepen van de Essesteijn probeerden zoveel mogelijk geld in te zamelen voor kinderen in nood en hebben elkaar uitgedaagd: wie haalt het meeste geld op? Vrijdagochtend vormden de 500 leerlingen en hun docenten liggend op het schoolplein een Foute Kersttruienkerstboom. Met een zaklamp of telefoonlampje zorgden ze voor de feestverlichting. De levende, twinkelende kerstboom werd met een drone gefilmd. Ook alle leerlingen van de Jan van Nassauschool in Den Haag hebben op vrijdag 14 december een foute kersttrui aangetrokken. Daarnaast houden ze op 18 december een collecte tijdens de kerkdienst en op 20 december organiseren ze een fancy fair.

Veel initiatieven
Naast deze en andere initiatieven van scholen, kwamen ook bedrijven en particulieren in actie. Zo hielden de twee Schiedamse ondernemers van De Beurs op vrijdagmiddag 14 november een gezellige kerstborrel. In heel Nederland deden 800 scholen en bso’s, 1.500 grote en kleine bedrijven en duizenden particulieren, alleen of met vrienden en familie, mee aan deze 3e Foute Kersttruiendag.

Met de opbrengsten van Foute Kersttruiendag helpt Save the Children kinderen in bijvoorbeeld Jemen, Syrië, Zuid-Soedan of Sulawesi. Save the Children zorgt voor onderdak en bescherming, herenigt kinderen met hun ouders en verstrekt voedsel, warme kleding, schoenen of dekens.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.