Den Haag ,
08
juli
2020
|
08:00
Europe/Amsterdam

Den Haag heeft vanaf nu een officiële studentenhuisarts

De Studentendoc: een speciale huisarts voor studenten

Den Haag is de jongste en snelst groeiende studentenstad van Nederland. Den Haag kent bijna 31.000 voltijdstudenten, waarvan ongeveer 6.500 internationale studenten. Met name internationale studenten ervaren problemen met het vinden van goede huisartsenzorg in hun nieuwe woonomgeving. Om nog beter te voorzien in de specifieke behoeften van deze studenten, is er vanaf nu een officiële Haagse studentenhuisarts: De StudentenDoc. Hier kunnen Nederlandse én internationale studenten terecht met al hun gezondheidsvragen. In de huisartspraktijk wordt zowel Nederlands, als Engels gesproken. Op deze manier is goede zorg voor studenten in Den Haag laagdrempelig en dichtbij.

Goede zorg onder één dak
De Studentendoc biedt naast de algemene huisartsengeneeskunde ook speciale aandacht voor vragen rondom gezond blijven in het studentenleven, stress, anticonceptie, soa’s en stoppen met roken. Tevens is er een Engelssprekende fysiotherapeut en psycholoog beschikbaar voor studenten. Tijdens de introductiedagen krijgen nieuwe studenten voorlichting van de huisartsen en hebben zij daarna de mogelijkheid om zich direct aan te melden. De Studentendoc heeft twee vestigingen in het centrum van Den Haag. 

Ben je op zoek naar een nieuwe huisarts en wil je verzekerd zijn van goede zorg op het moment dat je dit nodig hebt? Meld je dan nu aan bij De Studentendoc of klik hier voor meer informatie.

“Het aantal studenten in Den Haag groeit rap. Het is mooi te zien hoe jongeren zich vol enthousiasme onderdompelen in het Haagse studentenleven. Natuurlijk zijn er ook zorgen onder studenten. Bijvoorbeeld om de gezondheid of studiestress. Voor hen willen we een bezoek aan de huisarts zo laagdrempelig mogelijk maken. Daar komt bij dat internationale studenten het soms nog lastig vinden zich in te schrijven bij een huisarts. Dat is niet alleen onhandig, maar ook onveilig. Een echte studentenhuisarts, stond daarom al lang op ons verlanglijstje.” 
Hilbert Bredemeijer, wethouder Onderwijs, Sport en Buitenruimte