Delft,
13
november
2020
|
08:53
Europe/Amsterdam

Dirk van der Bijl naar Stichting H3O in Dordrecht

Jaaropening Hogeschool Inholland 2017-2018 bij Inholland Alkmaar

Dirk van der Bijl neemt afscheid van Hogeschool Inholland en gaat per 1 maart 2021 aan de slag als voorzitter College van Bestuur bij de Stichting H3O in Dordrecht. Momenteel is Dirk directeur van het Domein Agri, Food & Life Sciences (AFL) en vestigingsdirecteur van Inholland Delft.

In 2007 startte Dirk bij Inholland. Eerst als directeur van de School of Education Zuid, daarna directeur van het Domein Techniek, Ontwerpen & Informatica en vestiging Alkmaar en de laatste tijd als directeur van het Domein AFL en locatie Delft.

Afscheid van een ‘echte onderwijsman’
“Dirk is een echte onderwijsman”, aldus Inholland-collegevoorzitter Bart Combee over het vertrek van Dirk. “Dat heeft hij laten zien in de jaren dat hij werkzaam was voor Inholland. Hij heeft de laatste jaren als directeur van het domein TOI en daarna van het domein AFL veel werk verzet om een bijdrage te leveren aan het verbinden van de domeinen. Er zijn onder zijn hoede mooie crossovers ontstaan tussen onze groene en onze technische opleidingen, zoals het project Hipergreen (drones in de kas). Namens Inholland wens ik hem veel succes bij H3O.”

Dirk kijkt met veel plezier terug op zijn tijd bij Inholland. “De afgelopen jaren heb ik mij mogen inzetten om ‘de wereld wat beter te maken’. Want als directeur van AFL en de vestiging Delft heb ik een mooie bijdrage mogen leveren aan duurzame oplossingen die de kwaliteit van leven verhogen. Ik ben trots op de bijzondere projecten waar onze studenten samen met docenten en onderzoekers aan werken. Vanuit Inholland neem ik mee hoe belangrijk het is om de binnenwereld van een school en de buitenwereld met elkaar te verbinden. Alleen samen kunnen we oplossingen bedenken om aan grote vraagstukken te werken.”

Vacature
Het College van Bestuur van Inholland zal samen met het Domein AFL, de vestiging Delft en de Hogeschool Medezeggenschapsraad en de Deelmedezeggenschapsraad AFL afspraken maken over de invulling van de vacature die hiermee ontstaat.

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Tjeerd van der Ploeg
31
December
2020
Beste Dirk,

Veel succes gewenst in je nieuwe functie. Ik bewaar louter goede herinneringen aan jouw periode bij TOI in Alkmaar en onze samenwerking destijds.

Groet! Tjeerd