Rotterdam,
16
april
2019
|
12:30
Europe/Amsterdam

Discussiemiddag 'Diversiteit in de inclusieve stad'

Hoe ga je om met diversiteit in de stad? Hoe werk je in de praktijk aan een inclusieve stad? Op donderdag 6 juni laten professionals en onderzoekers tijdens een discussiemiddag bij Hogeschool Inholland Rotterdam zien hoe zij en anderen hiermee omgaan. De discussiemiddag is een initatief van lector Guido Walraven (Dynamiek van de Stad) en wordt georganiseerd vanuit Platform Stad en Wijk, een landelijk samenwerkingsverband van onderzoeksgroepen van hogescholen. 

In veel steden bestaat er geen getalsmatige meerderheid meer van één bevolkingsgroep. Bij deze alledaagse diversiteit worden in politiek en media regelmatig positieve en negatieve beelden geschetst. De meningen onder bewoners lopen ook uiteen. Bijvoorbeeld over het opvangen van asielzoekers, over het wel of niet bestaan van discriminatie op de arbeidsmarkt en over het toewijzen van sociale huurwoningen aan kwetsbare huishoudens en tegelijkertijd de afname van goedkopere woningen door de instroom van hogere inkomens. De rol en ervaringen van professionals die dagelijks werkzaam zijn in de leefwereld van die diverse stad komen minder vaak in beeld. Hoe gaan zij om met zaken als emancipatie, uitsluiting en onbegrip over elkaars achtergronden? En hoe kunnen zij meer verbinding creëren tussen verschillende bevolkingsgroepen, zodat men minder langs elkaar heen leeft en werkt?

Interessante sprekers
Naast lector Guido Walraven (voorzitter van de discussiemiddag) is Machteld de Jong, lector Diversiteitsvraagstukken, aanwezig tijdens de discussiemiddag. Zij promoveerde op identiteitsvormin van hoogopgeleide Marokkaans-Nederlandse jongeren. Vanuit de onderzoekslijn Dynamiek van de Stad is ook Judith Logger van de partij, docent-onderzoeker op het gebied van diversiteit, interculturele communicatie, onderzoek en sociologie. Daarnaast zijn er interessante sprekers vanuit de Vrije Universiteit Amsterdam, Avans hogeschool, Hogeschool Utrecht, Haagse Hogeschool en (onder voorbehoud) Concrete Blossom, een platform voor dwarse denkers, beeldenstormers en bruggenbouwers die streven naar een inclusieve samenleving. 

Wanneer
Donderdag 6 juni 2019
13.30 uur – 16.30 uur
Inloop vanaf 13.00 uur en aansluitend is er een borrel

Locatie
Hogeschool Inholland, Posthumalaan 90, Rotterdam
(op loopafstand van metrostation Wilhelminaplein)

Meer informatie en aanmelden
Een uitgebreid overzicht van de sprekers is te vinden op de website van Platform Stad en Wijk. Daar is ook de mogelijkheid om je (gratis) aan te melden

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Mourad Ouari
10
May
2019
Ik ben graag aanwezig
Daan Stet
10
May
2019
Dag Mourad, je kunt je aanmelden via https://platformstadenwijk.nl/2019/04/12/discussiemiddag-diversiteit-in-de-inclusieve-stad/