Diemen,
09
februari
2021
|
15:00
Europe/Amsterdam

Dit ben ik: Elles van Asseldonk, creator én docent

Collega's staan centraal in de serie #ditbenik

Werkenbij_Inholland_ditbenik_EllesvanAsseldonk

Elles van Asseldonk is van kleins af aan al gefascineerd door leren en lesgeven. Als kind van Nederlandse ontwikkelingswerkers groeide ze op in Sri Lanka, ten tijde van een burgeroorlog. Het constant schakelen tussen verschillende culturen en opvattingen zorgde ervoor dat Elles op zoek ging naar haar eigen waarheid en stemgeluid. Zo werd zij niet alleen een kritische denker, maar ontwikkelde zij zich ook als een open-minded en nieuwsgierig persoon én docent. Ontdek haar verhaal in de nieuwe #ditbenik. 

Meer weten over Elles?
Na haar studies Politicologie en Environment and Sustainable Development begon Elles als creatief ondernemer in gamedesign en startte even later als docent Business Innovation met het vak 'Escape room design' bij Inholland Diemen.  

Haar nieuwsgierigheid en creativiteit past Elles op alle vlakken in haar leven toe. Gedreven om dingen te maken en te ontdekken. Ze is onderdeel van een maakgemeenschap in Zaandam van 160 ateliers en maakt gebruik van verschillende soorten media (zoals poëzie, performance kunst en collages): “Ik zie kunst als een manier van onderzoeken, vragen stellen en op zoek gaan naar verschillende antwoorden. Dit inspireert mij ook bij het lesgeven in critical thinking”.  

'Stimuleer studenten nieuwsgierig te zijn'
Ze ziet zichzelf niet als docent, maar als coach en facilitator van studenten die al vol ervaring naar de les komen. “Als je daarvoor open staat, creëer je synergie en leer je van elkaar. Je stimuleert studenten nieuwsgierig te zijn, kritisch te denken en creatief te zijn. Zo vinden ze hun eigen kennis, stemgeluid, motivatie en ontwikkelen zij hun eigen kijk op de wereld”. 

Volgens Elles is het dan ook een illusie dat leren het resultaat is van lesgeven. Lesgeven gaat twee kanten op. Vanuit deze visie zet zij haar studenten in hun kracht.

Dit is Elles. Maar wie ben jij? Wij nodigen je uit om jezelf of een inspirerende collega op te geven voor een nieuwe video in de serie #ditbenik. Zo leren we elkaar beter kennen en leren we van elkaar. Opgeven doe je eenvoudig door te mailen naar werken@inholland.nl 

Ben jij ook trots op het werken bij Inholland? En wil je daarom het verhaal van Elles delen? Ga naar het LinkedIn- of Facebook-kanaal van Inholland, deel de post met de video en tag collega Elles van Asseldonk.  

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
vera
10
February
2021
Proud of you elles!