Haarlem,
22
juni
2021
|
07:30
Europe/Amsterdam

Doe jij vandaag ook mee aan de tweede Samen Vooruit Sessie?

Met verschillende webinars vanaf 12.30 uur

Vandaag, dinsdag 22 juni, organiseren wij speciaal voor alle collega's de tweede keer Samen Vooruit Sessie. Dit keer staat de Sessie in het teken  van innovatie rondom de samenwerking tussen onderwijs, onderzoek en werkveld, en wat dat betekent voor studentsucces. Ga naar het platform om mee te doen. De Samen Vooruit Sessie #2 begint om 12.30 uur. 

De Samen Vooruit Sessie #2 staat in het teken van ‘Onderwijs & Onderzoek’ waarover docenten en studenten interactief het gesprek aangaan. Deze tweede sessie wordt afgetrapt door Mascha Enthoven, lector van de onderzoekslijn De Pedagogische Opdracht. Daarnaast gaan docent Marjolein Albers en student Nigel Vrede in gesprek met elkaar over het hoofdthema.

Je kunt kiezen uit de volgende webinars.

 1. Samen werken aan onderzoekend vermogen
  Tijdens het webinar ‘Samen werken aan onderzoekend vermogen’ staat het project centraal van de Noordhollandse Samenscholing (NHS) en de onderzoekslijn De Pedagogische Opdracht. Door gezamenlijk methodisch en systematisch te bekijken wat studenten en beginnende leraren ervaren in het primaire proces, wordt onderzoekend vermogen van alle betrokkenen bevorderd. Door met het collectief te reflecteren op betekenisvolle ervaringen kunnen startende leraren in hun eigen schoolcontext een impuls geven aan een meer onderzoekende cultuur op hun school. Tijdens het webinar geven we je een inkijkje in hoe betrokkenen de samenwerking ervaren en wat de eerste mooie opbrengsten zijn.
  Door Colleen Clinton en Rianne Bosland, onderzoekers bij de onderzoekslijn De Pedagogische Opdracht, Elin Hovius, programmaleider bij de NHS en Milou Vermaas, student Pabo Alkmaar  
   
 2. Werken aan een beroepsproduct met de docent als ‘blinde reisleider
  Drie studenten delen tijdens dit webinar hun ervaringen en gaan in dialoog over het beroepsproduct dat zij als team hebben gemaakt in hun eerste jaar van de BFL-opleidingen Business Studies, Finance & Control en Accountancy in Haarlem. Ze inspireren door te laten zien hoe zij leren en zich ontwikkelen, met Henk Schilstra als begeleidend docent en ‘blinde reisleider’. Aan de deelnemers de vraag om nieuwsgierig te zijn en veel vragen te stellen!
  Door studenten Mariëlle de Boer, Lisa Westerman en Lisette Heijne en docent Henk Schilstra (opleidingen Business Studies, Finance & Control en Accountancy) 
   
 3. Het maatschappelijke debat: hoe doe jij mee?
  Jouw opleiding of onderzoekslijn heeft een fantastisch idee en je vindt dat de wereld dat moet weten. Maar hoe zorg je dat de wereld dat ook vindt? Hoe gebruik je (social) media op een efficiënte en effectieve manier om de wereld in aanraking te brengen met jouw idee? In deze workshop bespreken we tips en tricks aan de hand van het recente verhaal van onze opleiding Verpleegkunde. De ideeën vanuit deze opleiding over verpleegkundig leiderschap trokken dit voorjaar veel media-aandacht. Het zette een van de docenten zelfs (voorzichtig) op de kaart als opiniemaker!
  Door Sanne Cordfunke-Krebbekx, docent-onderzoeker bij de opleiding Verpleegkunde en verpleegkundig specialist en Herbert Mosmuller, persvoorlichter en PR-adviseur bij de stafafdeling Communicatie en HR.

Het programma is als volgt:

 • 12.30 - 13.00 uur: Plenaire kickoff met inleiding van Mascha Enthoven. Daarnaast gaan docent Marjolein Albers en student Nigel Vrede in gesprek met elkaar.
 • 13.00 - 13.45 uur: Webinars 
 • 13.45 - 14.15 uur: Napraten in het digitale café

Over de Samen Vooruit Sessies
Normaal gesproken organiseren we één keer per jaar de Dag van het Onderwijs & Onderzoek. Dit is een dag waarop we elkaar inspireren en mooie voorbeelden aan elkaar laten zien op het gebied van onderwijs en onderzoek. Dit jaar vindt er veel onderwijsinnovatie plaats. De Samen Vooruit Sessies zijn een manier om je op de hoogte te houden van deze innovaties in het onderwijs, inspiratie op te doen en elkaar digitaal te ontmoeten. Je wordt even bijgepraat én kunt bovendien verschillende webinars volgen.