Den Haag,
15
december
2020
|
12:51
Europe/Amsterdam

Doe mee met de verkiezingen voor de Hogeschool Medezeggenschapsraad

Goed voornemen voor 2021? Stel je in januari kandidaat voor de HMR!

GS_INH_HRM 119

Nog even en dan breekt de kerstvakantie aan. Een mooi moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Maar ook vooruit: wat zijn je plannen voor volgend jaar? Wat kan beter, voor jou én voor Inholland? Stel je als student of collega kandidaat voor de Hogeschool Medezeggenschapsraad (HMR). Dan heb je echt invloed op het beleid van jouw hogeschool.

Wat doet de HMR?
In de HMR praat je mee over het beleid van heel Inholland. Het gaat over onderwerpen die belangrijk zijn voor jouw studie of werk. Denk bijvoorbeeld aan extra ondersteuning voor studenten en het verminderen van de werkdruk, of aan huisvesting en financiën. De HMR voert regelmatig overleg met het College van Bestuur (CvB). De raad heeft adviesrecht en instemmingsrecht. Dit betekent dat het CvB luistert naar het advies van studenten en collega’s en beleid doorvoert als de HMR ermee instemt.

Wie zitten in de HMR?
De HMR bestaat uit twintig leden: tien studenten en tien collega’s. Zij zitten er drie jaar. Na deze termijn kunnen zij zich herkiesbaar stellen. De leden zijn verdeeld over drie commissies: Onderwijs & Studentenzaken, Personeel & Organisatie en Financiën & Huisvesting. Leuk is dat je als student en collega je voorkeur voor een commissie kunt opgeven. Studenten mogen meepraten over onderwerpen die collega’s aangaan en andersom.

Wat houdt het werk in?
Je voert ongeveer tien maal per jaar overleg met het CvB. Daarnaast heb je twee vergaderingen met de Raad van Toezicht. Van tevoren lees je je goed in. Om je op dit inhoudelijke werk goed voor te bereiden kun je cursussen en bijeenkomsten bijwonen. Inholland geeft je de ruimte om dit werk te doen.

Voordelen HMR

Er zitten veel voordelen aan je werk bij de HMR:

  • Je hebt direct invloed op het beleid van Inholland.
  • Je bent als eerste op de hoogte van de plannen.
  • Je ziet wat er speelt in heel Inholland.
  • Je kunt zaken inbrengen die voor studenten en medewerkers van belang zijn.
  • Het is goed voor je eigen ontwikkeling. Zeker als student leer je nieuwe, belangrijke vaardigheden voor later, zoals onderhandelen en presenteren.
  • Als student kun je een heel mooi netwerk opbouwen. En jouw lidmaatschap staat heel goed op je cv.

Stel je snel verkiesbaar!
In de HMR kom je niet zomaar. Je stelt je eerst kandidaat. Vervolgens probeer je voldoende stemmen bij je achterban binnen te halen om verkozen te worden. Je kunt je kandidaat stellen als:

  • student van Inholland of als collega met een vaste aanstelling van ten minste 0,4 fte;
  • Als je lid van de HMR mag je geen lid (meer) zijn van een deelraad of opleidingscommissie van Inholland.

Je kunt je als kandidaat opgeven van maandag 4 januari tot en met vrijdag 15 januari, 17.00 uur.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op HMR-SharePoint. Voor vragen en opmerkingen kun je contact opnemen met Petra Ivangh, ambtelijk secretaris van de HMR: 088 466 4 332 of secretariaat.hmr@inholland.nl.