Den Haag/Diemen,
19
februari
2018
|
07:02
Europe/Amsterdam

Duik in het digitale studieboek met Bob Götte en Bertus Jan Epema

Kom je 28 maart ook naar het symposium?

Hoe kun je voorkomen dat studenten online ‘verdrinken’ in een brij aan informatie en dat ze weten wat wel en geen betrouwbare bronnen zijn? In aanloop naar het symposium Duik in het digitale studieboek, woensdagmiddag 28 maart bij Inholland Den Haag ging informatiespecialist Stef Barendsen over dit soort vragen in gesprek met communicatiedocent Bob Götte. Bekijk de video! “Waar docenten veel meer aandacht aan moeten besteden is informatievaardigheden bij studenten.”

Bertus Jan Epema is één van de hoofdsprekers tijdens het symposium Duik in het digitale studieboek. Als directeur van BUKU, ook wel bekend als dé Spotify voor studieboeken, is hij verantwoordelijk voor een online platform (in oprichting) dat toegang biedt tot studieboeken van verschillende uitgeverijen tegen een vaste abonnementsprijs. Studenten betalen 25 euro per maand. Docenten van Inholland kunnen gratis van deze collectie gebruik maken. Het platform is nog groeiende dus het aantal studieboeken is nog gering. De studieboeken die BUKU in haar collectie heeft kun je via de docentenoptie op www.buku.io vinden. Mis je bepaalde titels? Geef het door via bertusjan@buku.io .

Over het symposium
Tijdens het symposium, georganiseerd voor alle docenten van Inholland, krijg je de gelegenheid om kennis uit te wisselen met verschillende partijen die bij digitale studieboeken betrokken zijn. Maak kennis met uitgevers en hoor waar ze mee bezig zijn. Krijg inzicht in het aanbod aan digitale leermiddelen en stel je vragen aan aanwezige deskundigen!

Aanleiding voor het symposium is het feit dat de markt van studieboeken steeds meer verschuift van papier naar digitaal. Deze verschuiving heeft impact op de dagelijkse lespraktijk van docenten en effect op de aanschaf van studieboeken door studenten. Kennis en visie zijn nodig om goed in de digitalisering mee te gaan en deze goed in het onderwijs toe te passen.

Meld je aan!
Ook geïnteresseerd? Duik dan mee! Reserveer woensdagmiddag 28 maart in je agenda en meld je aan!

Meer weten?
Neem contact op met onze organisatoren Henk Timisela en Stef Barendsen.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.