Alkmaar,
06
februari
2023
|
14:18
Europe/Amsterdam

Duik je mee in de geschiedenis van Alkmaar?

De 21ste Van Foreestlezing met Simone van der Vlugt

Hoe gaaf is dit! Duik je mee in de geschiedenis van Alkmaar? Op 14 maart vertelt Simone van der Vlugt, schrijfster van historische romans en literaire thrillers, over de zestiende eeuw en brengt de Alkmaarders van toen weer tot leven.

Van Grote Pier tot Alkmaar Ontzet
Ze neemt je mee terug in de tijd en vertelt haar verhaal aan de hand van de lotgevallen van een aantal telgen van de familie Van Foreest. We maken met hen de reformatie door en horen hoe ze moedig weerstand boden tegen het Spaanse Rijk. Ook vertelt ze over de band van Pieter van Foreest met Willem van Oranje, over de geneeskunde in die tijd en over de heel andere manier waarop we tegenwoordig naar de gezondheidszorg kijken. Maar niet alleen de Van Foreesten komen aan bod, ook bekende namen als Jan Arentsz, Maarten van der Mey en Trijn Rembrands. Want heeft Trijn echt bestaan of zijn haar heldendaden tijdens het beleg verzinsels?

Haar werk is meermalen bekroond en genomineerd voor diverse prijzen, waaronder ook De Alkmaarse Cultuurprijs. In 2020 werd ze onderscheiden tot officier in de orde van Oranje Nassau.

Voorafgaand aan de lezing bespeelt Pieter van Dijk het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel en verzorgt het Regionaal Jeugdorkest Artiance onder begeleiding van Otto de Jong de muziek.

Wat? De 21ste Van Foreest Publiekslezing: Het woelige leven van onze zestiende-eeuwse stadsgenoten

Wanneer? Dinsdag 14 maart 2023

Hoe laat? Inloop 19.30 uur, start lezing 20.00 uur

Waar? De Grote Kerk, Koorstraat 2 in Alkmaar

👏 Mooi dat we als Hogeschool Inholland zo’n vakinhoudelijke lezing samen met Gemeente Alkmaar en Noordwest Ziekenhuisgroep organiseren.

Kaartje kopen

Kaartje kopen
Dit wil je niet missen! Zien we je daar? Bestel hier je kaarten. De kaarten kosten 7,50 euro per stuk.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.