Rotterdam,
25
januari
2018
|
15:00
Europe/Amsterdam

Economische Verkenning Rotterdam 2018: aantrekkelijke stad

Rotterdam wordt steeds aantrekkelijker voor bezoekers, bewoners en bedrijven. In kranten en tijdschriften staan positieve artikelen over Rotterdam, het aantal bezoekers groeit en de hotelovernachtingen stijgen al jaren op rij. Nieuwbouwprojecten zijn snel uitverkocht en de prijzen van bestaande woningen stijgen. Rotterdam zit in de lift en de economie groeit, maar wat maakt Rotterdam zo aantrekkelijk? Voor wie is Rotterdam aantrekkelijk? Waar liggen kansen en punten voor verbetering? En wat heeft Rotterdam te bieden?

Tijdens de presentatie van de Economische Verkenning Rotterdam (EVR) 2018 op donderdag 15 februari  bij Inholland Rotterdam met als thema ‘Rotterdam: Aantrekkelijke stad’, passeren deze en andere vragen de revue. De EVR geeft inzicht in de belangrijkste en laatste cijfers, trends, ontwikkelingen en andere belangrijke kerngegevens van de Rotterdamse economie. En daarmee is de EVR een onmisbare informatiebron voor bestuurders, ondernemers, beleidsmakers en studenten die zich bezighouden met de ontwikkeling van de Rotterdamse economie.

Verschillende bedrijven, onderwijsinstellingen, wetenschappers en andere professionals laten op 15 februari zien dat Rotterdam ondernemerskracht en ambitie heeft. De middag staat onder leiding van Geert Maarse en opent met wethouder Maarten Struijvenberg en Paul van de Laar, directeur Museum Rotterdam. Daarna zijn er diverse interessante workshops. Vanzelfsprekend wordt de middag afgesloten met een borrel waarbij volop gelegenheid is voor (nieuwe) ontmoetingen.

Programma

  • 13:30 uur Inloop
  • 14:00 uur Plenair programma
  • 15:30 uur Pauze
  • 15:45 uur Workshops
  • 15:00 uur Borrel
  • 18:00 uur Einde EVR 2018

Kijk voor het volledige programma en aanmelden voor de presentatie van de EVR 2018 op de webpagina.