12
januari
2023
|
09:22
Europe/Amsterdam

Eén Inholland: samen het verschil maken in 2023

Nieuwjaarsbijeenkomsten 2023 -Den Haag

Een nieuwjaarsduik, oftewel een sprong in het diepe. Hoe doe je dat? Ren je erin en kun je niet wachten tot je in het water ligt, of kijk je het eerst even aan: gaat het allemaal wel goed en vind je het echt wel leuk? De duik waar vele Nederlanders zich jaarlijks aan wagen was een mooie metafoor tijdens de nieuwjaarsbijeenkomsten deze week. Met het nieuwe Strategisch Plan, de uitreiking van de Wij Inholland award Ondersteuner van het jaar en als klap op de vuurpijl de lancering van de nieuwe Inholland-brede campagne.

Een Inholland-muts rijker gingen collega’s op de locaties aan de nieuwjaarslunch, -brunch of borrel, afhankelijk van het tijdstip. Niet alleen om de beste wensen te delen, maar ook om in gesprek met elkaar te gaan over elkaars talenten.

Elkaars verschillen benutten
Zoals collegelid Marije Deutekom het verwoordde: “Wij zijn samen één Inholland met al die verschillende opleidingen en diversiteit, én samen gaan we het verschil maken. Door echt samen te werken en elkaar te versterken. Dat laatste gonsde de laatste maanden al door de organisatie. Hé, hoe mooi zou het zijn om écht de kracht van elkaars verschillen te benutten. Gebruik te maken van elkaars expertise, en dat we ook kwetsbaarheid durven tonen door te zeggen: hé collega, ik vind dit moeilijk, kun je mij hierbij helpen? Dit vanuit de overtuiging dat we dan alleen maar beter worden. En dat we dat ook uitstralen naar studenten, collega’s en de buitenwereld.”

De campagne is live  
Trots deelde het College van Bestuur vervolgens de nieuwe Inholland-brede campagne 'Het verschil zit in ons - Altijd elkaar versterken’. Gemaakt met ‘echte Inhollanders’. Persoonlijk en dichtbij is immers waar we als hogeschool voor staan. Marije: “Ik ben trots op deze campagne. We hopen dat we hier heel veel studenten, collega’s kunnen bereiken en om onze trots ook binnen en buiten nog meer kunnen laten zien.” 

 


Actieve studenten  
Ook studenten deelden ervaringen. Uiteraard ook omdat, zoals het Strategisch Plan verwoordt, Inholland studenten als partner ziet en ze daarom zo nauw mogelijk betrekt bij onderwijs en onderzoek. Een studentbuddy van het Studentsucces Centrum gaf aan dat dit een goede ontwikkeling is. “Je kunt dan veel meer voor elkaar krijgen. Ik denk echter wel dat je studenten er actiever bij moet betrekken. Bekendmaken dat de mogelijkheid er is. Nog meer organiseren en plekken creëren om dat te doen.”

Nieuwjaarsbijeenkomsten 2023 -Den Haag

Het gegeven dat ‘we’ elkaar nodig hebben en eigenlijk weinig zijn zonder elkaar werd bezegeld op de laatste dag in Den Haag tijdens de uitreiking van de Wij Inholland award – Ondersteuner van het jaar, met een dolgelukkige Patricia Bax als winnaar. “Dat we elkaar nodig hebben, geldt vooral ook voor de ondersteunende medewerkers”, geeft Marije Deutekom aan, doelend op het feit dat het onderwijs voor een belangrijk deel drijft op ervaren ondersteuners. “We hebben iedereen nodig, met ieders verschillende manieren. Alles samen maakt dat we de goede dingen kunnen doen.”  

Oja, hou Iris in de gaten voor updates. Volgende week volgt nog een video-impressie van deze bijeenkomsten!

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Susanne Hommelberg
12
January
2023
Het lijkt erop dat ik inspirerende nieuwjaarsbijeenkomsten heb gemist. Helaas lukte het me niet om aanwezig te zijn. Kan ik de nieuwe campagne al ergens online bekijken?
Daan Stet
12
January
2023
Hoi Susanne, nog even geduld! Vanmiddag gaan we live ermee en krijg je een mail.