Haarlem,
18
maart
2019
|
06:01
Europe/Amsterdam

Een meeloopstage via Project Buiten? Kom in beweging!

Doe mee, denk mee, loop mee en kijk mee

Denk je er wel eens aan om in beweging te komen en iets anders te gaan doen? Maar je weet niet precies wat? Vanaf deze week kun je een oproep doen via Project Buiten voor een meeloopstage. Op een laagdrempelige manier kun je eens een kijkje nemen in de wereld van een ander of jezelf een bepaalde expertise eigen maken. Je geeft dus zelf aan naar wat voor meeloopstage je op zoek bent en voor welke periode.

Weten hoe het is? Lees het verhaal van Myrthe Peek, die 'haar' HvA voor een meeloopstage verruilde voor Inholland en een dagje op stap ging met Marij Urlings, domeindirecteur Creative Business.

Misschien vind je het voldoende om een dag met iemand mee te lopen? Of misschien wil je juist wel wat langer met iemand meekijken. De meeloopstage is een uitgelezen kans om jezelf gericht te ontwikkelen of de dynamiek van een andere functie te ontdekken. Welke kennis, ervaring en inspiratie zou jij willen opdoen? Krijg mooie inzichten door eens een paar dagen mee te kijken.

Deel jouw wereld met een ander: een unieke uitwisseling
Naast het plaatsen van jouw oproep voor een meeloopstage, kun je nu dus ook kijken of jíj iemand kunt laten meelopen. Je deelt jouw wereld met een ander: jouw expertise, jouw kennis en jouw manier van werken. Je helpt hiermee een collega die op zoek is naar een antwoord op een specifieke hulpvraag. Daarnaast haal je een collega met een frisse blik binnen, die jou ook weer energie geeft. Het laat je anders naar je werk kijken. Kortom: een unieke uitwisseling! Kijk dus regelmatig op Project Buiten of er nog meeloopstages gevraagd worden die aansluiten bij jouw functie.

Rol van HRM en leidinggevenden
HRM en leidinggevenden vervullen een cruciale rol om Project Buiten binnen de eigen hogeschool tot een succes te maken. Het is dus nog steeds belangrijk om projectopdrachten en meeloopstages te signaleren en te plaatsen. Als medewerker kun je dus nu ook zelf meeloopstages plaatsen. Hiervoor is geen actie van HRM vereist. Deze manier van werken bevordert de groei, beweeglijkheid en ontwikkeling van medewerkers en maakt het werk leerzamer en leuker.

Met wie wil jij meelopen?
Wil jij je gericht ontwikkelen of de dynamiek van een andere functie te ontdekken? Plaats een oproep voor een meeloopstage.

Wie laat jij meelopen?
Deel jouw wereld met een ander en kijk of een collega jouw expertise nodig heeft.

Over Project Buiten
Hogeschool Inholland doet sinds 2017 mee aan Project Buiten. Dit is een online platform voor alle medewerkers van de deelnemende hogescholen, vol met tijdelijke, uitdagende projectopdrachten en meeloopstages. Wil jij kennis, ervaring en inspiratie opdoen of je specialisme verder uitbouwen, binnen of buiten onze hogeschool? Verken de mogelijkheden via projectbuiten.nl. Voor een Project Buiten kun je je uren Duurzame Inzetbaarheid gebruiken of professionaliseringsuren.

 

 

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.