Haarlem,
03
december
2020
|
16:23
Europe/Amsterdam

Een online les of meeting via MS Teams opnemen? Check deze informatie!

Videomeeting

Sinds deze week worden de opnamen van meetings, georganiseerd via Microsoft Teams, niet langer meer automatisch opgeslagen in Stream en/of als download in de vergaderchat. Jouw video-opname komt voortaan op een andere locatie. Welke locatie? Dat is afhankelijk van de soort meeting.

Ik ga mijn online les of meeting opnemen. Waar vind ik straks de opname?
Is je meeting ingepland via Outlook of de webversie van Outlook? Dit is een zogeheten Personal Meeting. Dan vind je de opname terug bij de bestanden op jouw OneDrive in de map ‘Opnamen / Recordings’;

Is de meeting ingepland via een kanaal van jouw team? Dit is een zogeheten Channel Meeting. Dan vind je de opname terug bij de bestanden in de map ‘Recordings’ op de Teamsite (SharePoint) van jouw Team.

Wie kan mijn opname bekijken?
De opname wordt automatisch al gedeeld met alle aanwezigen via de vergaderchat, met uitzondering van niet-Inhollanders die in de meeting aanwezig waren. En in het geval van een ‘Channel Meeting’ kunnen alle leden van het hele Team de opname bekijken.

Kan ik de opname verder delen?
Ja, dat kan! De opname is nu een (video-)bestand en het delen werkt hetzelfde als het delen van andere bestanden.

Wat is het voordeel hiervan?
Voorheen was het niet mogelijk om opnamen van teams-meetings te delen met externen. Met de nieuwe opslaglocatie kan dat nu wel!

Ik ken iemand van een andere organisatie en hier gaan de opnamen nog naar Stream. Waarom is dit bij Hogeschool Inholland anders?
Dit is een wijziging die Microsoft geleidelijk doorvoert bij alle organisaties. Hogeschool Inholland is nu al aan de beurt. Het is de bedoeling dat uiterlijk in januari 2021 dit ook bij andere instellingen is doorgevoerd.

Wat gebeurt er met eerdere opnamen van Teams-meetings die nu in Stream staan?
Deze blijven gewoon beschikbaar in Stream.

Gaat Stream weg?
Nee, Stream blijft bestaan en je kunt hier nog steeds video’s plaatsen en delen met Inholland-studenten en/of -collega’s.

Meer weten?
Bekijk de de pagina Teams Meetings Recordings op Flexibel Leren en Werken.