Den Haag,
22
juli
2020
|
10:03
Europe/Amsterdam

Een onvergetelijke drive-in diploma-uitreiking bij Pabo Den Haag

Feest was het bij Inholland Den Haag vorige week dinsdag! In de garage van de school werden de felbegeerde diploma’s uitgereikt aan afgestudeerden van de opleiding tot leraar basisonderwijs.

Na jarenlange inspanning is de feestelijke diploma-uitreiking een mooie afsluiter voor studenten. Een bijzonder moment met toespraken van docenten die memoreren hoe je met pieken en dalen je route door het studielandschap hebt gekozen.

In de laatste maanden van het studiejaar viel er uiteraard weinig te kiezen, zowel voor studenten als docenten. In de organisatie van het onderwijs kwam er nu nog een reeks randvoorwaarden bij: de coronaregels. In alle gevallen moest contact worden vermeden. Studenten zagen hun uitreiking dus al in het water vallen.  

Creatief
“Van deze juffen en meesters is in de praktijk ook veel verwacht. Ook zij moesten zich aanpassen aan de situatie. Die aanpak vroeg in alle gevallen creativiteit. Wij zagen het als onze opdracht om die creativiteit ook te laten zien. Volgens mij is dat goed gelukt. Ik heb alleen maar lachende gezichten gezien”, aldus onderwijsmanager Gert Mallegrom.

De organisatie van de uitreiking was een logistieke operatie, die samen met de Serviceorganisatie (ISO) is opgepakt. Normaal wordt bij evenementen natuurlijk wel over veiligheid gesproken, maar dan gaat het niet in directe zin over infectiepreventie en richtlijnen die moeten worden nageleefd om de rondgang van een virus tegen te gaan. Er is van tevoren nagedacht over het verzamelen van gegevens, over de looproutes en over het desinfecteren van oppervlakken.

Trots op onze studenten
“Als je in een bijzondere periode je studie succesvol weet af te ronden, verdien je een stijlvolle uitreiking. We zijn erg trots op onze studenten! Ze hebben een gekke tijd achter de rug met het krijgen én geven van online onderwijs in de laatste fase van hun opleiding. Zij hebben hun uiterste best gedaan om hun studie goed af te ronden en speciaal voor hen hebben wij deze diploma-uitreiking bedacht”, aldus Monique van Bueren, afstudeercoördinator.

Drive-in
Voor de afgestudeerde leraren basisonderwijs werd een drive-in-diploma-uitreiking georganiseerd in de garage van de school. Hierbij reden de geslaagden in auto’s (met maximaal vier personen) binnen om het felbegeerde papiertje op te halen. Door het plaatsen van een podium en een professionele licht- en geluidsinstallatie was de locatie alleen nog door de aanwezigheid van auto’s als garage te herkennen. Na een toespraak van hun studieloopbaanbegeleider, konden de studenten hun getuigschrift ondertekenen aan aparte tafels. Deze ludieke uitreiking vormde zo een mooie afsluiting van een bewogen periode. 

“Ik heb de studenten deze periode meermaals verteld dat we onderdeel uitmaken van de geschiedenis van de toekomst; dat zij nu letterlijk geschiedenis schrijven. Natuurlijk waren hun acties voor de klas in het 'precoronium' ook heel waardevol, maar het vitale belang van de leerkracht werd in de coronatijd ineens voor iedereen echt heel duidelijk. Ze hebben nu iets om later nog eens op terug te kijken. Ze zijn geslaagd in de coronatijd”, aldus Nick de Vos, coördinator propedeusefase.

Huwelijksaanzoek
Eén van de afgestudeerden verhoogde de feestvreugde door haar geliefde een huwelijksaanzoek te doen. In haar korte toespraak benoemde de student dat ze de afgelopen jaren bij Inholland hard aan de opleiding had gewerkt en dat ze zich er thuis had gevoeld. Als afsluiting van een periode wilde ze de aanwezigen onderdeel maken van hun geluk.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.