Rotterdam,
01
juli
2019
|
14:39
Europe/Amsterdam

‘Een steentje bijdragen aan de maatschappij, dat kenmerkt mij’

Sagar uit Rotterdam wordt tweede bij Mister International Netherlands

Sagar Bhageloe

Wie denkt dat een misterverkiezing alleen over uiterlijke schoonheid gaat, heeft het mis. HBO-Rechtenstudent Sagar Bhageloe bereikte op 28 juni de tweede plaats tijdens de finale van Mister International Netherlands 2019. Hij gebruikte de exposure om aandacht te vragen voor kindermisbruik.

Mister International Netherlands is onderdeel van een internationale verkiezing die mannelijke modellen met een passie, visie en missie een podium biedt. Op vrijdag was de finale in Barendrecht. Marco Ooms werd tot winnaar uitgeroepen. De runner-up is student HBO-Rechten Sagar uit Rotterdam.

‘Ik laat mijn stem horen’
“Een misterverkiezing gaat om veel meer dan alleen mooi zijn. Je persoonlijkheid wordt ook beoordeeld”, legt Sagar uit. “Tijdens het traject word je op verschillende onderwerpen bevraagd en beoordeeld. Ik heb mezelf enorm weten te ontwikkelen en mijn passie die ik heb voor mijn studie bij Inholland Rotterdam, voel ik ook tijdens het traject van Mister International Netherlands.” Hoe die passie zich uit? “Ik laat mijn stem horen. Een stem voor de mensen die zich niet durven te uiten, mensen die dat hard nodig hebben. Een steentje bijdragen aan de maatschappij, dat kenmerkt mij.”

Rolmodel
De geboren en getogen Rotterdammer deed niet alleen mee om te winnen, het meedoen zelf was al een droom die uitkwam. Sagar vertelt dat hij het podium dat hij kreeg gebruikte om zich hard te maken voor maatschappelijke thema’s en een rolmodel te zijn voor anderen. “Ik ben 29 jaar en heb veel tegenslagen gehad, maar niets heeft mij tegengehouden om mijn passie en dromen na te leven.”

Groot taboe
Een maatschappelijk thema dat hem bijzonder aan het hart gaat, is kindermisbruik. “En dan voornamelijk misbruik van jongens”, zegt Sagar. “Dat is een probleem waar weinig aandacht voor is, terwijl de impact onwijs groot is. Het grote taboe dat er heerst rondom het onderwerp zorgt ervoor dat mannen veel minder snel hulp (durven te) zoeken. Hierdoor is het probleem minder goed aan te pakken. Bewustwording is een belangrijke factor bij het aansporen van mensen om hun verhaal te doen, om zo anderen ertoe te bewegen ook in actie te komen.”

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.