Amsterdam/Diemen,
17
mei
2022
|
09:59
Europe/Amsterdam

‘Inholland zit diep in onze genen’

Een warm bad vol herinneringen tijdens kick-off School’s Oud

School'soud_1

Dat Hogeschool Inholland een “ontzettende leuke en warme gemeenschap” is die “diep in de genen” kan gaan zitten, bleek vorige week tijdens de officiële kick-off van School’s Oud bij Inholland Diemen. Met School’s Oud is er community van start gegaan voor collega’s die met pensioen gaan of om andere reden afscheid nemen, maar wel verbonden met de hogeschool willen blijven.

Een opgetogen sfeer hangt er bij de initiatiefnemers, maar ook enigszins gespannen. Hoe verloopt deze middag en hoe zullen de collega’s reageren op deze kersverse community? Bij binnenkomst is het ijs direct gebroken. Het warme weerzien van zo’n 60 oud-collega’ zorgt voor een uitbundige uitwisseling van anekdotes en andere verhalen. Zie iedereen dan maar eens stil te krijgen voor het officiële deel van de kick-off!

School’s Oud: hoe het allemaal begon
Presentator en Inholland-collega Rudy Nicola trapt af en vraagt initiatiefnemer Marga Duin hoe zij op het idee voor School’s Oud is gekomen. Marga vertelt dat haar vader bij een bouwbedrijf werkte, waarvan hij na zijn loopbaan eens in de zoveel tijd een blaadje thuisgestuurd kreeg met leuke nieuwtjes en informatie. Jaren en jaren later besprak ze met Inholland-collega’s dat het zo vreemd dat je na je pensioen opeens helemaal niets meer weet of hoort van de hogeschool. Marga deelde dit verhaal met haar collega Vera Habers, die haar stimuleerde om met een plan te komen. 

‘Wat een topidee, dat gaan we doen!’
Eenmaal ingediend bij het College van Bestuur, was de toenmalige collegevoorzitter Jet de Ranitz direct enthousiast. “Wat een topidee, dat gaan we doen!”, reageerde Jet. Uiteraard is ze ook zelf naar de kick-off gekomen. Ze geeft aan dat ze het een groot succes vindt dat er zoveel (oud)-collega’s gekomen zijn. “Inholland zit diep in de genen van collega’s en dit heeft mij persoonlijk geraakt.”School'soud_2

 Ook de huidige collegevoorzitter Bart Combee is present en al even enthousiast. “Toen ik voor het eerst hoorde over dit idee was ik direct heel enthousiast. Inholland is een ontzettende leuke en warme gemeenschap. Collega’s zijn betrokken, geven om elkaar en kijken naar elkaar om. Dit houdt niet op als je met pensioen gaat of ergens anders gaat werken. Daarnaast geloof ik dat je mét elkaar de geschiedenis bent. Alle collega’s vertegenwoordigen het geheugen van de hogeschool.”

Ervaringen en herinneringen delen
Dan is het officiële deel voorbij. De borrel begint en het gaat direct weer los met anekdotes, allerhande verhalen en pensioenervaringen. Hoe ga je om met al die vrije tijd die je plots in je schoot krijgt geworpen? Of kom je juist uren tekort in je dag? De bezoekers komen woorden tekort.

Tevreden kijkt Kees Baas, ook een van de initiatiefnemers van School’s Oud, terug op een “topmiddag”. “Zoveel enthousiaste reacties en ideeën van mensen. Erg leuk om op terug te kijken en ook een inspiratie voor de toekomst.”

 Meer weten over School’s Oud of lid worden? Neem contact op met schoolsoud@inholland.nl of ga naar inholland.nl/schoolsoud

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Melle
17
May
2022
Mooi initiatief en leuk stukje!
Marga Duin
18
May
2022
Het was een zeer geslaagde middag, en nu doorrrrr met mooie momenten en activiteiten!