Haarlem,
11
maart
2019
|
14:05
Europe/Amsterdam

Een week zonder vlees. Doe jij ook mee?

Een week geen vlees eten? Waarom zou je? Omdat je dan bijvoorbeeld zo’n 130 liter water bespaart en zo meewerkt aan een duurzame omgeving! Ook vanuit Inholland steunen we (van 11 tot en met 17 maart) de Nationale Week Zonder Vlees, Doe jij mee? Laat het weten via Facebook!

Wanneer je één week geen vlees eet bespaar je ongeveer 130 liter watergebruik. Deze hoeveelheid water was anders gebruikt voor irrigatie voor de productie van veevoer, veehouderij en de productie van je dagelijkse portie vlees. Daarnaast bespaar je zo'n 13.3 kg CO2eq, oftewel uitstoot van broeikasgassen. Deze uitstoot had anders plaatsgevonden voor de productie van veevoer, veehouderij, de verpakking en bereiding van je dagelijkse portie vlees.

Vandaar de uitdaging om een week lang geen vlees te eten en bij te dragen aan een duurzame omgeving. In onze kantines bieden wij daarom de hele week vegetarische specials.

Via Facebook, Instagram en LinkedIn roepen we collega’s, studenten en anderen op om mee te doen. Studenten geven in een vlog tips om vegetarisch te koken of stellen vragen als: ben jij bereid dat lekkere biefstukje te laten liggen?

De deelname aan de Nationale Week Zonder Vlees sluit aan bij ons profilerende thema Werken aan duurzame oplossingen.  We vinden het binnen Inholland belangrijk om met docenten en studenten, in samenwerking met het werkveld, aan een duurzame maatschappij te werken. Als samenleving moeten we de juiste balans tussen people, planet en profit vinden. Dus duurzaam werken met passie en respect voor het draagvermogen van de wereld, met tegelijkertijd een gezonde focus op (verdere) economische groei. Alleen dan kun je zorgen voor een goede kwaliteit van leven, voor nu en voor toekomstige generaties.

 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.