Haarlem,
20
november
2019
|
16:09
Europe/Amsterdam

‘Een moderne portal, dat mag je ook verwachten op je werk’

Eerste gebruikers enthousiast over impressies nieuw sociaal intranet

Gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, logisch en makkelijk zoeken. Het zijn enkele eerste indrukken van de zogeheten koplopers, studenten en collega’s die hebben aangegeven graag actief te willen meedenken over het nieuwe sociaal intranet van Inholland. Deze week zijn de eerste ‘mockup-sessies’ gehouden in Haarlem en Den Haag. “Ik vind dit echt super!”  

Samen met andere collega’s en studenten bekijken Laura Rutte, communicatiemedewerker bij het WIR-team van Inholland Alkmaar en Donny Keizer, student Creative Business, de nieuwe portal op hun laptop. Ondertussen vraagt IVT-projectleider Derk Riesthuis de aanwezigen om feedback te geven op de nieuwe omgeving. “Waaraan moet een nieuw portaal voldoen en wat is je eerste indruk?”

Gepersonaliseerde startomgeving 
Het nieuwe intranet is een centrale, digitale werkplek die toepassingen van Microsoft Office 365 combineert. Collega’s en studenten hebben met het nieuwe intranet straks een gepersonaliseerde startomgeving waar ze relevante informatie snel en gemakkelijk vinden, met directe toegang tot de meest gebruikte Office 365-toepassingen en laatste documenten. Een omgeving met nieuws, actuele en relevante content, een goede zoekfunctie, doorzoekbare profielen met functies en expertises van collega’s en studenten. Dit alles overal en altijd op elk device in een herkenbare, eigentijdse en aansprekende vormgeving. 

‘Wat jij belangrijk vindt kun je bovenaan zetten’ 
Vooralsnog is Donny enthousiast. Vooral het feit dat je de startpagina voor een groot deel kunt indelen met je eigen favorieten (widgets, office-favorieten en links) spreekt hem aan. Nu is het af en toe best zoeken om op de plek te komen waar je wilt zijn. Met deze portal vind ik het heel overzichtelijk dat alles nu op één pagina zit. Wat jij belangrijk vindt kun je bovenaan zetten. Ook de ‘Office365-vormgeving’ spreekt me aan. Ik ben er gewend aan. Dat helpt bij de herkenbaarheid.” Voor de toekomst heeft Donny nog een mooi idee. “Het zou fijn zijn als het intranet volgens een algoritme de indeling van de pagina voor je verzorgt op basis van je gebruik.” 

'Overal direct in de juiste omgeving’
Laura vindt het echt “superhandig” dat alles met het nieuwe intranet op één pagina staat. “Ik heb nu alles los in mijn favorieten. Dat ben je ook zomaar weer kwijt als je ergens anders inlogt, of op een andere browser. Met deze portal, of ik nu op mijn werk inlog of thuis op mijn laptop, heb ik al mijn linkjes altijd bij de hand. Ook zit ik overal direct in de juiste omgeving.” 

Verder denkt Laura dat collega’s met de komst van het nieuwe intranet sneller zullen werken met Office365. “Zelf werk ik al veel met Office, Sharepoint, Teams en Groups. Ik merk dat veel collega’s dat nog niet doen. Deze startpagina gaat zeker helpen om dit te bevorderen. Ik vind dit echt super. Dit wordt een omgeving die past bij deze tijd. Het ziet er uit zoals alles er tegenwoordig uitziet. Dat verwacht je dan ook op je werk.  

Hogeschool Inholland kiest dit studiejaar een nieuw intranet voor meer verbinding en betere onderlinge samenwerking. Regelmatig overleggen we met studenten en medewerkers om te komen tot een nieuwe gepersonaliseerde digitale omgeving. Daar heb je overal en altijd toegang tot de voor jou relevante informatie. Denk aan je meest gebruikte programma’s, je favoriete documenten en nieuws. Het nieuwe intranet sluit optimaal aan bij het nieuwe leren, werken en samenwerken. 

Nieuw intranet: direct toegang tot de informatie die jij relevant vindt
Wat systeem betreft is een keuze gemaakt voor Synigo Pulse  (voor Microsoft Office 365), in samenwerking met Breinwave. Dit systeem maakt een intranet mogelijk met een centrale, digitale werkplek die de toepassingen van Microsoft Office 365 combineert. Je kunt hiermee werken op elk apparaat, vanuit één taakgericht scherm met alle gewenste functionaliteiten uit MS Office en andere systemen. 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.