Alkmaar,
10
april
2018
|
12:20
Europe/Amsterdam

Eerstejaars Social Work Alkmaar presenteren voor wethouders

Twee klassen eerstejaarsstudenten van de opleiding Social Work van Inholland Alkmaar hielden op donderdag 5 april een presentatie voor de Alkmaarse wethouder Elly Konijn en voor voormalig wethouder van Stede Broec en Oldebroek, Lydia Groot. Konijn heeft onder andere Onderwijs, Participatiewet, Wonen, Jeugdhulp en Kinderopvang in haar portefeuille. De studenten gaven de wethouders mooie aanbevelingen op het gebied van ouderenparticipatie.

Aanbeveling
De wethouders bezochten de opleiding Social Work om de bevindingen en aanbevelingen te horen van de studenten, die een onderzoek deden naar ouderenparticipatie en de invulling van de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning) in verschillende gemeentes. De wethouders waren blij verrast door de creativiteit en de aanbevelingen van de Alkmaarse studenten. De studenten ontwierpen een zo goed als kosteloos project om de ouderen meer te laten participeren in de gemeente. Zo zeiden de wethouders na afloop dat de docenten Social Work trots mogen zijn op het hoge niveau van hun eerstejaarsstudenten. De aanbevelingen en ideeën worden als creatieve input meegenomen door beide wethouders in de beleidsvorming en invulling van de WMO.

Waardevol​
Vooral voor de studenten zelf was het bezoek een waardevolle ervaring. Zo gaven studenten aan dat er op deze manier echt naar hun onderzoeksresultaten en aanbevelingen worden geluisterd. “Normaal gesproken maken we een verslag en zodra we de studiepunten binnen hebben, verwijderen we het meteen van de computer. Maar nu wordt er echt iets mee gedaan”, aldus een student.

De Gezonde Samenleving

De opleiding Social Work draagt bij aan De Gezonde Samenleving, een profilerend thema van Hogeschool Inholland. Dit is een samenleving waarin burgers, bij fysieke, psychische en sociale problemen, een zo gezond en sociaal mogelijk leven leiden en kunnen participeren. Een samenleving waarin mensen in hun sociale omgeving centraal staan. Waarin professionals mensen – preventief en bij problemen – activeren en ondersteunen bij het ontwikkelen van zelfmanagement en empowerment. Deze professionals werken interprofessioneel en maken gebruik van de laatste (technologische) innovaties.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.