Delft,
27
mei
2021
|
15:00
Europe/Amsterdam

‘Elke dag heb je de keuze: ga ik er het beste van maken, of blijf ik in bed liggen?’

Wat is het leermoment van student Nigel Vrede?

Leren=Durven_Nigel_clean

Hij was vier jaar oud toen hij met zijn ouders naar Schiphol ging om zijn oma op te halen. Wat Nigel Vrede (20) toen op het Panoramaterras zag, overweldigde hem zo dat hij er nooit meer weg wilde. Twaalf jaar later twijfelde hij dan ook geen moment: hij wilde Luchtvaarttechnologie bij Hogeschool Inholland in Delft studeren. Nu is hij bezig met zijn afstudeeropdracht, maar vliegtuigfanaat Nigel is nog lang niet uitgeleerd! Hoe kijkt hij naar zijn jaren bij Inholland en hoe zorgt hij dat hij altijd positief en gemotiveerd blijft?

Als de wekker gaat draait Nigel zich zelden nog een keer om: “Elke dag heb je de keuze: ga ik er vandaag het beste van maken, of blijf ik in bed liggen? Zolang je met een glimlach tegen je taken aankijkt, dan gaat het je ook lukken,” aldus Nigel. Hij is nu bezig met de eindfase van zijn afstudeeropdracht, wat niet altijd makkelijk is: “Als ik ’s ochtends al vroeg op ben gestaan, dan heb ik al iets goed gedaan die dag! Het is soms best lastig om vanuit huis af te studeren en luchtvaarttechnologie is een van de moeilijkste technische studies. Als ik medestudenten spreek die praten over dat ze willen opgeven, dan probeer ik hen ook uit te leggen dat je elke dag voor jezelf kiest: ga ik door of geef ik op en dat je het dus altijd positief moet benaderen.”

Sporten voor extra energie
Naast het afstuderen is de energieke Nigel ook sportinstructeur: “Sporten helpt om je concentratie te verbeteren, dat merk ik bij het studeren.” Het eerste jaar van zijn studie was Nigel iets minder sportief: “Ik had toen één doel: mijn propedeuse halen. Mijn docent zei altijd: kijk eens naar je buurman, een van de twee blijft het einde van het jaar over. Ik was 16 en nam dat bloedserieus. Ik zag mijn vrienden ook nauwelijks. In mijn tweede jaar leerde ik een goede planning te maken, waardoor ik meer vrije tijd had. Nu sport ik drie keer per week, wat mij positieve energie geeft. Als ik heb gesport, dan kan ik er weer tegenaan!”

Passie voor vliegtuigen
Nigel woont bij zijn moeder in Rotterdam. Hij studeert al meer dan een jaar thuis en zijn passie voor vliegtuigen is dan ook terug te zien op zijn kamer: “Ik heb mijn kamer KLM-blauw gemaakt. Hierdoor blijf ik gemotiveerd.” Nigels eerste spreekbeurt ging over vliegtuigen en sindsdien is dat het thema in zijn leven. Eerst wilde hij piloot worden, maar al snel ontdekte Nigel dat er nog veel meer te leren is over vliegtuigen dan alleen het besturen ervan: “Mijn profielwerkstuk op de havo ging over ‘hoe vliegt een vliegtuig?’ en vanaf dat moment ging er een wereld voor mij open en daarom ging ik Luchtvaarttechnologie in Delft studeren.”

Ik wist niet dat er zoveel lol te behalen was náást mijn studie. Ik ben bij Inholland een completer persoon geworden en heb alles eruit gehaald wat er in zat.

Studeren en plezier maken in één
“Ik ging naar Inholland om te leren én om plezier te maken. En dat is gelukt! Ik heb geleerd dat de energie die je uitstraalt ook de energie is die je terugkrijgt. Als ik met positieve energie mijn docenten aansprak, kreeg ik dat dus ook van hen terug.” Nigel ontdekte de flight simulator op zijn school: “Elk tussenuur ging ik er naartoe om een rondje te vliegen en later mocht ik daar als instructeur aan de slag. Ik wist niet dat er zoveel lol te behalen was naast mijn studie. Ik ben bij Inholland een completer persoon geworden en heb alles eruit gehaald wat er in zat. In vier jaar tijd heb ik geleerd hoe belangrijk het is om jezelf te blijven ontwikkelen en te verbeteren en dat je uit je comfortzone moet treden om iets te bereiken.”Samen Vooruit
Nigel is ook te zien in de tweede aflevering van Samen Vooruit, waarin hij in gesprek gaat met docent Marjolein Albers over onderwijsinnovatie. “Ik ben altijd geïnteresseerd in de denkwijze van docenten. Bij mijn opleiding kunnen bèta-mensen soms wat kort door de bocht zijn, maar ik wil graag het perspectief van de docent beter begrijpen. Dat is ook de reden dat ik mee heb gedaan aan het ‘Samen Vooruit’-interview. Als studenten en docenten met elkaar van gedachten wisselen, dan kunnen we samen het onderwijs en dus ook de maatschappij naar een hoger niveau brengen.”

Benieuwd naar het volledige interview? De eerst volgende Samen Vooruit Sessie is gepland op 22 juni, daar wordt de video getoond. Aanmelden kan hier.

Leren = durven. Elke laatste donderdag van de maand vertelt een andere student van Inholland zijn of haar persoonlijke verhaal. Wat drijft deze studenten? Wat doen ze om lef te tonen en uit hun comfortzone te stappen en wat leren ze daarvan?