Haarlem,
13
februari
2020
|
13:34
Europe/Amsterdam

'Er hangt hier een goede vibe!'

Open Avond: waarom kiezen studiekiezers voor ons?

Lekker dichtbij, niet zo'n grote hogeschool en een informele sfeer zijn zomaar wat redenen om voor een opleiding bij Inholland te kiezen, vertellen studiekiezers tijdens de Open Avond van Inholland. "Wat me aanspreekt is hoe ze hier met elkaar omgaan. Je voelt dat ze elkaar kennen en er voor elkaar zijn." 

'Social Work is heel breed, daar kan ik alle kanten mee op!'

Mbo-student Ramon Bremer (20), op bezoek bij Social Work in Rotterdam

"Ik kies voor Inholland omdat ik hele goede verhalen hoor over de hogeschool. Ik ken ook wat mensen die hier studeren en die zijn erg positief. Ze geven aan dat docenten je persoonlijk kennen, oprecht interesse in je tonen en betrokken zijn. Dat zie je niet overal. Op dit moment doe ik een businessopleiding op mbo-4-niveau, maar ik vind het niks. Ik wil graag mensen helpen. De opleiding Social Work is heel breed, dus daar kan ik alle kanten mee op. Ik ben net bij de opleiding geweest en heb daar wat gesprekken gehad met studenten en docenten. De verhalen kloppen en de sfeer was goed. Er hangt hier gewoon een goede vibe, dus mijn keuze was snel gemaakt!”
 


 

'Lekker kleinschalig, en iedereen is heel hartelijk en toegankelijk'

Mbo'ers Lisa, Joella, Britney, Michelle en Myrthe (niet op de foto) bezoeken Pabo Dordrecht

"Wij volgen momenteel de opleiding onderwijsassistent en kregen vanuit de opleiding de opdracht om bij pabo-opleidingen te gaan kijken." Ze zijn erg onder de indruk van het hbo-onderwijs. "Dit lijkt toch wel heel anders dan het mbo. Wat ons hier aanspreekt is het kleinschalige. Iedereen is heel hartelijk en toegankelijk. Met verschillende mensen hebben we al leuke gesprekken gehad." Ook Myrthe (niet op de foto) herkent zich hierin."Ik volg momenteel de opleiding pedagogisch werk, maar mijn droom is om uiteindelijk juf te worden. Ik woon in Dordrecht, dus deze pabo is lekker dichtbij. Ook is het prettig dat het niet zo'n grote school is."
 


 

'De informele sfeer en het kleine gebouw spreken mij wel aan'

Matthew bezoekt de Pabo in Den Haag

Na een 'uit de hand gelopen' tussenjaar is  Matthew gemotiveerd om met een voltijdstudie aan te slag te gaan. "Ik denk dat de Pabo goed bij mij past omdat ik het leuk vind om met kinderen te werken. Op dit moment geef ik bijles aan kinderen en ik merk dat ik daar veel energie van krijg en voldoening uit haal. Daarnaast denk ik ook toekomstgericht en heb je een grotere kans op een baan in het onderwijs door het lerarentekort. Waarom Inholland Den Haag? Een vriend van mij studeert bij Inholland Rotterdam, maar dat is voor mij te ver weg. Ik woon in Gouda, dus de vestiging in Den Haag is voor mij makkelijker. Daarnaast spreken mij de informele sfeer en het kleine gebouw mij wel aan. Op de basisschool waar ik vroeger op gezeten heb, kreeg ik ook Inholland Den Haag als tip mee.”
 


 

'Deze school voelt goed'

Nienke Boon, wil graag Dier- en Veehouderij in Delft doen

"Ik wilde altijd al Dier- en Veehouderij gaan studeren. Ik ben opgegroeid op de boerderij en mijn vader is veehouder. In de toekomst wil ik het bedrijf overnemen en daar wil ik goed op voorbereid zijn. Ik ben voor dezelfde opleiding naar een Open Dag van een andere hogeschool geweest en ben tot de conclusie gekomen dat de opleiding van Inholland Delft beter past bij mijn toekomstplannen.Deze school is ook veel kleiner en het voelt goed. Ik moet wel rekening houden met een lange reistijd, want ik woon Mijdrecht. Maar dat heb ik er wel voor over."

 


 

'Ik ben er nog niet helemaal uit!'

Casper en zijn moeder Caroline, op bezoek in Diemen

Casper (19) heeft een droom: het liefst zou hij zijn brood verdienen als rapper. Maar ja, het is toch best een risico om daar helemaal voor te gaan… “Ik denk er al een paar jaar over na. Het liefst zou ik bij Conservatorium Haarlem gaan studeren, maar de toelatingseisen zijn hoog, dus ik weet niet of dat lukt. Als alternatief zou ik een ondersteunende opleiding kunnen doen, bijvoorbeeld Business Innovation, zodat ik mezelf voorbereid op ondernemerschap.”

Naast muziek is Casper ook geïnteresseerd in toegepaste psychologie, pedagogiek en communicatie. “Als ik voor een van die opleidingen kies, kies ik voor zekerheid. Ik kan altijd nog naast een betaalde baan het rappen langzaam professioneel opbouwen. Nou ja, ik ben er dus nog niet helemaal uit!” Zijn moeder Caroline steunt hem in wat hij ook kiest: “Ik ga met hem mee naar open avonden en mijn man soms ook. Ik snap heel goed dat hij als alternatief voor psychologie zou kiezen; dat past heel goed bij hem! Ik vond het zelf trouwens vroeger verschrikkelijk moeilijk welke studie ik moest kiezen. Ik heb maar wat gedaan. Het duurde lang voordat ik wist wat ik wilde. Ik heb goede hoop dat Casper er eerder uit is dan ik!”
 


 

'Ja, dat persoonlijke, daar hou ik van'

Mbo-student Ramon de Vries, op bezoek bij Sportkunde in Haarlem

Ramon zit in het laatste jaar van de mbo-opleiding Sport en Bewegen, maar wil meer. Een vervolgstudie op het hbo is een logische keuze, en dat het Sportkunde wordt staat ook al vast. “Ik moet alleen nog een keuze maken waar ik dat wil studeren. Haarlem spreekt mij aan omdat hier meer de nadruk ligt op het lichamelijke en minder op het economische. Ook word je hier heel breed opgeleid, je hoeft niet gelijk al een richting te kiezen.” Om de juiste keuze te maken, is Ramon speciaal vanuit Abbekerk naar Haarlem afgereisd om tijdens de Open Avond met zoveel mogelijk mensen te praten. “En dat is gelukt! Docenten, studenten… ik heb echt veel mensen gesproken. En ze vertellen allemaal hetzelfde verhaal, heel eerlijk en oprecht over zowel het positieve als de lastige kanten van de studie. Wat me ook aanspreekt is hoe ze met elkaar omgaan. Je voelt dat ze elkaar kennen en er voor elkaar zijn. Ja, dat persoonlijke, daar hou ik van.” Op de vraag of hij nog over zijn keuze na moet denken, glundert Ramon van oor tot oor. Duidelijk.Tot volgend jaar!
 


 

'Fijn dat Verloskunde een kleinschalige, persoonlijke opleiding is'

Zahra Yusuf bezoekt de opleiding Verloskunde in het OZW-gebouw Amsterdam

“Ik wilde eigenlijk altijd geneeskunde studeren. Omdat ik op de havo zit, zou dat een hele lange weg zijn. Daarom heb ik gezocht naar een hbo-opleiding waarmee je in de zorg kan werken. Verloskunde spreekt mij het meeste aan. Dit is de eerste keer dat ik een Open Avond bezoek. Ik ben hier bij Inholland omdat het voor mij de school is die het meest in de buurt ligt van mijn huis. Daarnaast vind ik het ook heel fijn dat het een kleinschalige, persoonlijke opleiding is. Op de middelbare school waar ik nu zit hangt een erg prettige sfeer, ook heel persoonlijk. Iedereen heeft zijn eigen verdieping dus op je eigen verdieping ken je iedereen. Ook alle docenten kennen jou. Dat spreekt mij ook aan bij Inholland. Het leuke aan studeren lijkt me dat je echt de focus hebt op één richting. Het is jouw keuze, je volgt echt je eigen studie. Ik weet nog niet of ik ook echt bij Inholland ga studeren. Ook de Hogeschool Utrecht staat op mijn lijstje. Ik ben benieuwd wat me allemaal te wachten staat.”
 


 

'De kleinschaligheid van opleiding en school bevallen mij'

Jort Visscher (rechts), op bezoek bij Civiele Techniek in Alkmaar, ontmoet derdejaarsstudent Jan Manshanden

Jort: “Ik denk wel dat ik voor Civiele Techniek bij Inholland Alkmaar ga kiezen. De kleinschaligheid van de opleiding en de school bevallen me en  een pluspunt is dat je daardoor meer contact hebt met docenten en studenten. Ook handig is dat ik vanuit mijn woonplaats Haarlem makkelijk met de auto naar Alkmaar kan. Ik kan hier bovendien gratis parkeren en er is genoeg plek. Na mijn havo-diploma koos ik eerst voor een opleiding osteopathie. Als snel werd duidelijk dat ik verkeerd had gekozen. Een studiecoach hielp me op weg naar Civiele Techniek. Het lijkt me een hele leuke uitdagende opleiding en past goed bij het NT- en NG-profiel dat ik op de havo heb gevolgd.”  

Jan: “Drie jaar geleden koos ik voor Civiele Techniek omdat het een mooie combinatie is tussen praktijk en techniek. Op het Martinus College in Grootebroek was ik op de havo heel goed in wiskunde en natuurkunde. Die vakken vond ik leuk en dat komt goed van pas bij mijn huidige studie. Het gaat in de opleiding over uitvoeren en berekenen. Dat ik al mijn studiegenoten bij naam ken vind ik een echt voordeel van deze opleiding. Ik heb de juiste keuze gemaakt."
 


 

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.